A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

На Львівщині профінансувано перші заявки по Комплексній програмі підтримки та розвитку аграрного бізнесу

Дата: 10.05.2022 16:23
Кількість переглядів: 262

.

Фото без опису

Департамент агропромислового розвитку здійснив перший транш фінансової підтримки аграріям в рамках реалізації Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки в сумі 468,4 тис. грн.

Так, вже 5-ти суб’єктам підприємництва відшкодовано вартість сплачених ними, протягом січня-березня 2022 року, відсотків за залученими кредитами та договорами фінансового лізингу в сумі 168,4 тис.грн. А також для забезпечення посівної надано пільгові кредити на зворотній основі 2 суб’єктам підприємництва в сумі 300,0 тис.грн..

«Аграрії області працюють сьогодні в умовах дефіциту базових ресурсів для проведення посівної та обмеженого доступу до фінансування. Наш обов’язок підтримати наших сільгоспвиробників фінансово. Для цього ми максимально спростили умови участі в програмі і збільшили бюджет майже на 30% у порівнянні з бюджетом програми, яка була затверджена у довоєнний час» - зазначила директор департаменту Tetiana Hetman

Нагадуємо, що цього річ на фінансову підтримку аграріїв з обласного бюджету виділено понад 22 млн.грн. Кошти спрямовуються на такі заходи:

фінансова підтримка шляхом компенсації відсотків за кредитами та відсотків (комісії) за супроводження договорів фінансового лізингу в розмірі 1,5 облікової ставки НБУ;

фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів у розмірі до 500 тис. грн.;

фінансова підтримка суб’єктів підприємництва шляхом часткової компенсації вартості насіння (гречки, проса, олійного льону, квасолі, гороху, вики, бобів, гірчиці, редьки олійної, капусти (білокачанної, броколі, брюсельської, цвітної), столового буряка, моркви, цибулі, гарбузів, кабачків, патисонів) у розмірі до 50,0 тис.грн. одному субєкту підприємництва.

фінансова підтримка сільськогосподарських товаровиробників у вигляді дотації за утримання корів усіх напрямів продуктивності у сумі до 2,5 тис. грн/голову, але не більше 125 тис.грн одному субєкту підприємництва.

Більш детально з умовами Програми та переліком документів можна ознайомитись за посиланням https://loda.gov.ua/agr_prohramy

Отримати консультацію щодо участі в програмах фінансової підтримки аграріїв можна в робочий час за тел. (032) 255-50-62, (032) 255-05-70, (032) 255-05-72 або +38 066 718 09 18.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь