A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Уряд вдосконалив програму «Прихисток».

Дата: 06.05.2022 08:50
Кількість переглядів: 199

Фото без опису

 

Уряд прийняв рішення, яке дозволить більш ефективно реалізувати соціальну програму «Прихисток». Йдеться про внесення змін до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану. Постанова прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України 29 квітня 2022 року №490.

Це рішення дозволить залучити додаткові кошти на програму «Прихисток» за рахунок міжнародної підтримки. Вже укладено Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, який передбачає співфінансування Програми у розмірі 500 тис. доларів щомісяця впродовж півроку.

Вказаними змінами передбачено:

розширення та конкретизація переліку осіб, які зможуть отримати компенсацію;

забезпечення можливості отримання компенсації особам, що розмістили у своїх домівках переселенців, однак фізично перебувають не за місцем проживання;

конкретизація розрахунку суми компенсації з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщених осіб, з дня її розміщення, але не раніше дати взяття на облік внутрішньо переміщених осіб відповідним органом;

запровадження механізму надання компенсації, особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів міжнародних, благодійних організацій та громадських об’єднань;

збільшення термінів опрацювання та узагальнення інформації відповідними військовими адміністраціями, у зв’язку із суттєвим збільшення заяв на оплату компенсації та включення додаткового механізму виплати такої компенсації за рахунок міжнародних організацій, благодійних організацій та громадських об’єднань.

Зазначимо, що в Україні діє урядова соціальна програма «Прихисток», для забезпечення житлом вимушених переселенців, які перемістилися у період воєнного стану в безпечніші місця, та допомоги тим українцям, які безоплатно їх прихистили. Наразі завдяки Програмі знайшли прихисток майже 170 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, від 24 лютого, за офіційними даними, Львівщина надала прихисток 335 тисячам осіб. Значна кількість людей поселилась у приватному секторі самостійно. В Єдиній інформаційній базі даних як внутрішньо переміщені особи від початку великої війни зареєструвались 203 тисячі людей. З них 66 тисяч – діти.

Нагадуємо, що у межах Програми власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб отримують гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь