A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Робота бригад естреної медичної допомоги в умовах воєнного стану??

Дата: 18.04.2022 14:29
Кількість переглядів: 182

Війна внесла значні зміни в роботу фахівців «швидкої», проте, як і раніше, вони виїжджають на виклики. Адже від того, наскільки швидко вони будуть на місці й нададуть допомогу, залежить життя та здоров’я людей.

Чи приїде до мене «швидка» під час дії воєнного стану чи комендантської години?

??«Швидка» продовжує працювати цілодобово і виїжджає на виклики навіть під час комендантської години. Проте пацієнтам слід пам’ятати умови, за яких слід викликати бригаду екстреної допомоги.

?Телефонувати на номер 103 варто за невідкладних станів та таких, що загрожують життю та здоров’ю людини й можуть призвести до різкого погіршення стану у разі ненадання екстреної медичної допомоги. Про це можуть свідчити проблеми із диханням або його відсутність, критичні кровотечі.

?Диспетчер «швидкої» спілкується з абонентом і приймає рішення щодо подальших дій. Якщо є відповідні підстави, він направляє бригаду до пацієнта. Якщо ж таких підстав немає, то консультація може бути надана телефоном.

?Рішення щодо необхідності госпіталізації ухвалює лікар бригади «швидкої» на основі наявного симптомокомплексу конкретного пацієнта.

Слід зауважити, що бойові дії ускладнюють роботу бригад екстреної медичної допомоги. До прикладу, за оголошення повітряної тривоги можлива затримка у виїзді бригад «екстренки». Це пов'язано з тим, що загроза існує і для медиків також.

Крім того, на жаль, в умовах активних бойових дій «швидка» може не виїхати за викликом. Йдеться про так звану «червону зону», коли можливість надати медичну допомогу відсутня через інтенсивні обстріли.

Тому громадянам варто бути уважними й не нехтувати сигналами повітряної тривоги, а за можливості евакуюватись із зон, де тривають інтенсивні обстріли. Адже перебуваючи у безпеці ви зменшуєте навантаження на лікарів та роботу екстрених служб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь