A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

На Львівщині запустили офіційну платформу гуманітарної допомоги «СпівДія хаб»

Дата: 07.04.2022 11:01
Кількість переглядів: 224

Львівський обласний молодіжний центр став регіональним координатором «СпівДія хабу», що є частиною всеукраіїнської платформи для об’єднання волонтерських та державних ініціатив з гуманітарної допомоги в час війни.

Верифіковані волонтери в режимі реального часу допомагають громадянам – збирають всі потреби та наявні ресурси, оперативно відправляють гуманітарну допомогу та медичні засоби тим, хто цього потребує найбільше: населенню та волонтерам, установам, що прииймають вимушено переміщених осіб, шелтерам.

«Ми довго готувались до запуску “СпівДії хабу” та раді оголосити про його відкриття на Львівщині у ці непрості часи. З часом на базі цього хабу з'явиться можливість безкоштовно отримати психологічну допомогу, юридичну підтримку та консультації з відкриття власного бізнесу, а також запустимо кімнату для дітей», - зазначив тимчасово виконуючи обов'язки директора Львівського обласного молодіжного центру Іван Сапса.

Як відбувається процес подання заяви для допомоги внутрішньо переміщеним особам, місцевим людям та організаціям з Львівщини на платформі “СпівДія”?

1) Громадяни чи організації, які потребують допомоги заповнюють форму на сайті spivdiia.org.ua 

2)  Фахівці координаційного хабу телефонують для підтвердження запиту.

3)  Заява обробляються в порядку критичності та часу.

Також можна зателефонувати самостійно на головну гарячу лінію за номером 15-45 та повідомити про вашу потребу.

Фізичні особи або волонтерські організаціій, які мають у наявності гуманітарні чи медичні ресурси, можуть запропонувати допомогу, сконтактувавши через платформу з фахівцями координаційного хабу.

«Ми допомагаємо всім, на чиє життя вплинула війна: і тим, кого бомбили, і вимушено переселеним, і тим, хто втратив роботу. Доставляємо допомогу у Львові, і тим, хто залишився на місцях. Загалом плануємо досить широку діяльність», – зазначив керівник “СпівДія хабу” у Львівській області Олександр Станасюк.

Волонтерське об’єднання «СпівДія» координується за підтримки Офісу Президента Украіїни спільно з Міністерством розвитку громад та території України, Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством молоді та спорту України.

«Масштабами українського волонтерського руху захоплюється увесь світ. Великою мірою це саме завдяки нашій молоді, яка швидко реагує на потреби як військових, так і цивільного населення, тримає контакт зі своїми друзями з інших областей і не боїться братись навіть за великі запити: ліки, які складно дістати, бронежилети чи дрони. Тепер, коли це відбуватиметься координовано по всій країні, процеси будуть більш злагоджені та циклічні. Львівський обласний молодіжний центр вже сьогодні є і точно залишиться надійним партнером хабу «СпівДія», який працює на національному рівні», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь