A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Нацбанк змінив правила переміщення готівкових валютних цінностей за кордон

Дата: 14.03.2022 16:02
Кількість переглядів: 188

 

Національний банк України повернув вимогу щодо надання громадянами підтвердних документів банків під час переміщення валютних цінностей за межі України у сумі, що перевищує 10 тис. євро (в еквіваленті).

Отже, фізичні особи можуть переміщувати через митний кордон України готівкову валюту і банківські метали в сумі/вартістю, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро, без письмового декларування митному органу.

Письмове декларування здійснюється, якщо:

????фізична особа переміщує валюту України, іноземну валюту та банківські метали у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 10000 євро.

????фізична особа здійснює вивезення за межі митної території України платіжних документів та цінних паперів (акцій, облігацій, купонів до них, векселів (тратт), боргових розписок, акредитивів, чеків, банківських наказів, депозитних сертифікатів, інших фінансових та банківських документів), виражених у валюті України, в іноземній валюті або банківських металах, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10000 євро.

Бланки Декларації транскордонного переміщення можуть виготовлятися фізичними особами шляхом їх роздрукування або копіювання за формою, затвердженою постановою КМУ від 27.02.2019 року №203 «Деякі питання транскордонного переміщення фізичними особами валютних цінностей» - https://bit.ly/3tXT0rh.

Фізичні особи – резиденти у разі здійснення транскордонного переміщення валютних цінностей шляхом їх вивезення/пересилання за межі України в загальній сумі, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 10000 євро, додають до декларації документи, що підтверджують:

???? зняття цією фізичною особою готівки з власних рахунків у банках і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) виключно на ту суму, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 10000 євро;

????придбання цією особою банківських металів у банках та/або Національному банку виключно на ту суму, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 10000 євро.

Документи, що підтверджують зняття готівки з власних рахунків у банках фізичними особами-резидентами з метою її вивезення, є чинними протягом 90 календарних днів із дня зняття ними готівки з власних рахунків у банках.

Внесені 04 березня 2022 року Національним банком України зміни до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року №18 щодо відміни обов’язку фізичних осіб надавати підтверджуючі документи під час вивезення валютних цінностей за кордон, виключені постановою Правління Національного банку України від 13 березня 2022 року № 51, яка набрала чинності того ж дня.

Роз‘яснення Нацбанку із посиланням на Постанову: https://bit.ly/3MNZBx5


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь