A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

ПАМ’ЯТКА Щодо збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб та для військових

Дата: 09.03.2022 11:47
Кількість переглядів: 213

ПАМЯТКА

Щодо збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб

та для військових

       Звертаємо увагу на основні рекомендації для роботи гуманітарних штабів із збору продуктів харчування, з метою профілактики харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій.

       Дотримання таких простих правил може врятувати цивільне та військове населення від харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій :

  • Залучати до роботи (збору, розвантаження, транспортування харчових продуктів) лише здоровий персонал (без підвищеної температури, кашлю, без ознак діареї, витікання з носа, очей, без висипань на шкірі). Обовязковою є гігієна рук відповідальних осіб та відсторонення від такої роботи осіб, які мають ознаки кишкових інфекцій.
  • Сировину та готові харчові продукти приймати, зберігати, транспортувати максимально окремо! Забезпечуйте умови зберігання харчових продуктів; за відсутності холодильника доцільно передбачити склад за межами приміщення на вулиці.
  • Оцінюйте цілісність і герметичність пакувальних харчових продуктів та строки придатності.
  • При розфасуванні продукції безпосередньо волонтерами перевірити термін придатності і умови зберігання. Це допоможе правильно розподілити продукти й продумати меню на місці.
  • При отриманні сировини (мясо, риба тощо) з метою зменшення ризиків, піддавати її максимально можливій термічній обробці. Переконайтеся, що мясо або риба повністю просмажені, проварені або протушені.
  • Особливу увагу приділіть прийому продукції, яка швидко псується. Якщо такі продукти наявні, то важливо перевіряти їх на органолептичні показники якості – яка їжа на вигляд, на запах та на смак.
  • Дотримуйтесь гігієнічних вимог та технології їжі.
  • Від населення не можна приймати консерви: бомбажні, з іржавими кришками, із наявність плісняви, осаду, помутніння. Роз’яснити що такий харчовий продукт є небезпечний і може послужити причиною харчового отруєння.
  • Не використовувати для пиття, приготування їжі воду з незнайомих джерел водопостачання. Перевагу надавати використанню  питної води  з централізованих джерел водопостачання або  бутильованій воді промислового розливу;

         У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (підвищення температури тіла,біль голови, інтоксикація, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі, висипання на шкірі тощо) треба одразу звернутись до найближчої лікувальної установи. При тяжкому стані хворого треба негайно викликати невідкладну медичну допомогу за телефоном 103!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь