A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Новини із засідання спостережної ради  при Ходорівській  міській лікарні

Дата: 21.02.2022 10:52
Кількість переглядів: 1107

Фото без опису

В Палаці культури відбулося засідання Спостережної ради при КНП «Ходорівська міська лікарня» за участю заступника голови Ходорівської міської ради  Ольги Мельник.

Крім  плану роботи Спостережної ради на І квартал 2022 року розглянуто два важливих питання. Це - питання фінансування лікарні та проведення її  реорганізації.

Зокрема, акцентовано увагу на проблемі фінансування КНП «Ходорівська міська лікарня» у 2022 році у зв’язку із застосуванням з 01.01.2022 року постанови КМУ № 2 від 12.01.2022 року «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я». Відповідно до даної Постанови заробітна плата медичного працівника закладу за повністю виконану місячну (годинну) норму праці встановлюється у розмірі: не менше ніж 20 тис.грн. для лікарів (крім лікарів-інтернів) та 13,5 тис.грн. для посад молодших спеціалістів з медичною освітою. В зв’язку з цим,  виникає необхідність у додаткових коштах на заробітну плату працівникам КНП «Ходорівська міська лікарня» на 2022 рік, що становить  майже 4 млн. грн.  

З метою забезпечення своєчасної виплати заробітної плати найманим працівникам КНП «Ходорівська міська лікарня» у 2022 році прийнято рішення про звернення КНП «Ходорівська міська лікарня» до Ходорівської міської ради щодо  дофінансування закладу охорони здоров’я.

При розгляді питання щодо реорганізації лікарні головний лікар Назар Баторик проінформував членів спостережної ради про те, що згідно пункту 12 Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2022 році затвердженого постановою КМУ від 29.12.2021 року № 1440 з 01.07.2022 року первинна медична допомога у складі вторинної медичної допомоги не буде фінансуватись Національною службою здоров’я України. Договір № 0000-0К06-М000 про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій від 15.01.2022 року термін дії якого до 31.12.2022 року, достроково припинить свою дію (згідно пункту 60 цього договору: «дія договору припиняється через 14 календарних днів з дати надіслання надавачеві відповідного письмового повідомлення замовником про односторонню відмову від цього договору»).

 

В результаті обговорення  члени спостережної ради запропонували  на розгляд сесії Ходорівської міської ради питання про реорганізацію комунального некомерційного підприємства «Ходорівська міська лікарня» Ходорівської міської ради Львівської області шляхом виділу КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «АМБУЛАТОРІЯ ЗАГАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ ХОДОРІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

На засіданні також обговорювалися питання щодо розробки додатку до Програми для забезпечення дітей, що потребують паліативної допомоги на 2022 рік (потреба в коштах  300 тис.грн.). Програма поширюється на дітей віком до 18 років, місце проживання яких зареєстровано на території Ходорівської МТГ, яких необхідно забезпечити харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання відповідно до медичних показань та згідно призначень лікуючого або сімейного лікаря.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь