A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Герої не вмирають!

Дата: 20.02.2022 10:15
Кількість переглядів: 377

 

 Фото без опису

20 лютого, згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. В цей день вшановують пам’ять про людей, які змінили перебіг подій в історії нашої держави.

Для ходорівчан ця дата надзвичайно трагічна, адже місто втратило Романа Точина, якого вбили 20 лютого 2014 року на Інститутській, коли він разом із своїми побратимами захищали ідеали демократії та обстоювали права та свободи людини і європейське майбутнє України.

 Роман Точин дуже любив Україну, її культуру та історію, був справжнім патріотом своєї Батьківщини, вболівав за долю своєї держави, підтримував її в боротьбі за свободу, прагнув їй добра та кращого майбутнього, мав активну громадянську позицію, не міг миритися з безправ'ям та соціальною несправедливістю, був готовий віддати заради рідної землі найцінніше – своє життя.  Відразу після побиття 30 листопада 2013 року «Беркутом» мирних активістів приїхав на Майдані Незалежності у Києві, де став активним учасником Революції гідності. Належав до сотні, що охороняла першу барикаду на вулиці Інститутській.
 Загинув від вогнепального поранення в голову. Роману Точину було 43 роки. У нього залишилась дружина і двоє дітей.

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Роману Точину було посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь