A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Вітаємо Параскевію Бучинську із 100-річним ювілеєм!

Дата: 10.02.2022 23:47
Кількість переглядів: 2102

Фото без опису

10 лютого Параскевія Миколаївна Бучинська святкувала сторіччя. Жінка родом із села Молодинче, однак зараз проживає у селі Вовчатичі.

Пані Параскевія народилась у 1922 році в селі Молодинче у великій родині, де знали ціну тяжкої праці на землі. Вийшла заміж. Працювала у колгоспі за трудодні. Здебільшого її життя складалося із звичайних робочих буднів сільської жінки. З чоловіком виховали трьох дочок і сина. Жінка стала бабусею для дев’ятьох онуків, для семи – прабабусею та має одного праправнука. Довгожителів, як пані Параскевія у родині не було. Всі її брати  і сестри уже давно померли.

У свої 100 жінка має добру пам’ять. За святковим столом часто співає різні давні пісні та колядки. Раніше багато читала, а тепер через проблеми з зором часто слухає радіо, тому є в курсі новин та подій в державі. Через поважний вік жінці важко було господарювати самій, але переїжджати довго не хотіла. Більше року тому із рідної хати її до себе забрала донька. Тож тепер пані Параскевія живе у Вовчатичах. Та навіть тут до останнього не сиділа без діла та ще влітку допомагала по господарстві. Таємниця її довголіття проста – працювати, любити життя, людей, світ довкола і Бога. День за днем так і жила, а відтак – 100 років життя. У свій ювілей Параскевія Миколаївна приймала привітання від своєї великої родини.

Від імені міського голови Ходорівської міської територіальної громади О.Коцовського ювілярку привітали заступник міського голови Ярослав Костур, староста Молодинчецького старостинського округу Надія Януш, діловод Вербицього старостинського округу Ганна Сохан, в.о. директора комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Ходорівської міської ради  Христина Клапко. Керівники побажали уродинниці міцного здоров’я, бадьорості духу, кожного дня знаходити привід посміхнутися і в гар­но­му та оп­ти­міс­тично­му нас­трої діждати до чергового ювілею.Фото без опису

Нез­ва­жа­ючи на по­важ­ний вік, юві­ляр­ка енер­гій­на, сильна духом людина, сповнена оптимізму та щирості. Вона вміє радіти життю і сво­єю жит­тє­вою си­лою на­ди­хає ото­чу­ючих, а невдачі сприймає лише як випробування долі, які потрібно пройти з гідністю. 100-літній ювілей - важлива і значима подія. Бажаємо, щоб здоров’я не підводило, життєлюбність і оптимізм ніколи не покидали, а близькі люди радували своєю турботою та увагою.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь