Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Щороку  3 грудня  у світі відзначається Міжнародний День осіб з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

Дата: 03.12.2021 12:02
Кількість переглядів: 359

Фото без опису

Особи з інвалідністю – це не просто категорія людей, це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії на те, що буде добре. Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей із вадами здоров’я не тільки у цей день, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч із нами живуть люди з обмеженими можливостями і вони потребують допомоги і уваги.

В нашій громаді функціонує  Комунальна установа «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ходорівської міської ради в якій на обслуговуванні перебувають особи з інвалідністю. Силами соціальних працівників цій категорії осіб надаються різноманітні життєво-необхідні послуги, включаючи і побутові: допомога при оформленні документів для субсидій, приготування їжі, доставка та придбання продуктів харчування, медикаментів, прибирання житла, прання. Також особам з інвалідністю, які перебувають на обслуговуванні в терцентрі надаються перукарські послуги на дому  та послуги сестри медичної. Двічі  на рік особи з інвалідністю отримують продуктові набори та новорічні подарунки.

Окрім того, постійно з міського бюджету Ходорівської міської ради особам з інвалідністю виділяють матеріальну грошову допомогу, зокрема,   у жовтні  було надано  грошову допомогу до Міжнародного дня білої тростини.

У цей день хочеться побажати їм теплих стосунків із близькими, бадьорості духу та міцного здоров`я, і надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та великої сили волі, що ці можливості породжує. А всім нам побільше душевної щедрості і милосердя, які б втілилися  у добрі справи.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень