A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

В «Ромашці» відбувся цікавий семінар–практикум

Дата: 26.11.2021 15:52
Кількість переглядів: 836

При формуванні комунікативно-мовленнєвої компетенції дошкільників належна увага приділяється навчанню мовленнєвому етикету як важливому завданню розвитку культури мовленнєвого спілкування. Ця робота здійснюється вихователями в повсякденному житті, та на заняттях шляхом створення спеціальних ситуацій, проведенням ігор (дидактичні, рольові, театралізовані, рухливі ігри з інтелектуальним навантаженням) вправ і бесід.

22 листопада 2021року у ЗДО «Ромашка» (м.Ходорів)  відбувся семінар-практикум з проблеми «Реалізація змісту освітньої лінії «Мовлення дитини»   Базового компонента дошкільної освіти».

 

Мета семінару-практикуму: підвищити кваліфікацію та професійний рівень педагогічних працівників; удосконалювати роботу з методики організації мовленнєвої діяльності дошкільників.

Адже, організовуючи заняття з розвитку мовлення за класичними методиками, вихователі активно використовують та доцільно вплітають в них нетрадиційні методики та технології. Зокрема, з метою емоційної насиченості заняття, педагоги ДНЗ використовують сюрпризні моменти, ігрові прийоми, ігри, вірші, малі фольклорні жанри, тощо. Під час занять та в повсякденному житті вихователі постійно підтримують особисті перемоги дошкільників, стимулюють їх активність, створюють ситуації успіху для них, завдяки чому вихованці групи активні та впевнені в собі.

Головна мета  педагогічних працівників –  розвивати  в дітей потребу у спілкуванні, вчити норми і правила українського мовленнєвого етикету, етичні норми спілкування. Адже, мова, спілкування, комунікація – це основа життя будь-якої людини, громадянина своєї держави. Вміння спілкуватися, пояснювати своє бачення навколишнього світу, сприйняття суспільних відносин у колективі базуються на знаннях рідної мови. Тому вивчення милозвучної української мови  молодим  поколінням стало основою праці  вихователів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь