A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Бачити серцем!Традиційно 15 жовтня відзначили Міжнародний день білої тростини.

Дата: 29.10.2021 15:23
Кількість переглядів: 502

З нагоди цього  дня,  26 жовтня 2021 року рішенням виконавчого комітету Ходорівської міської ради  було надано  грошову допомогу громадянам Ходорівської  міської територіальної громади 28 особам з інвалідністю  по зору 1 та 2 групи,   за рахунок коштів Ходорівського міського   бюджету. матеріальної допомоги".

Біла тростина забезпечує незрячим людям безпеку, можливість орієнтуватися та самостійно пересуватися, жити незалежним, активним і повноцінним життям.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, близько 2,2 мільярдів людей у світі мають порушення зору. Понад 36 мільйонів людей – живуть з повною втратою зору.

Щоб привернути увагу до цієї проблеми, а також до потреб незрячих людей в Україні та світі щороку 15 жовтня відзначається Міжнародний день «білої тростини». Він також нагадує про необхідність створювати умови, щоб люди з порушеннями чи з повною втратою зору відчували себе включеними в життя, мали доступ до інформації, рівні можливості навчатися, заробляти, відпочивати.

У 1921 році у британському місті Брістол жив молодий професійний фотограф Джеймс Біггс, який після нещасного випадку втратив зір. Треба було починати нове життя, і він вчився самостійно ходити по місту за допомогою тростини. Але незабаром він зрозумів, що на його чорну тростину не реагують ні перехожі, ні водії. Тоді він пофарбував тростину в білий колір. І вона стала помітна. Це нововведення підхопили всі незрячі люди не тільки в Англії, але і у всій Європі, Америці, а пізніше і у всьому світі.

Звук від удару палицею по тротуару або бруківці дозволяє незрячому почути навколишній простір і відчути "високі" перешкоди (наприклад, будинки, дерева, стовпи, припарковані машини), ковзання тростини по поверхні дороги - визначити наявність «низьких» (бордюрів, сходинок, люків, ям)

Це не свято і не день для привітань. Це заклик до суспільства зрозуміти людей з порушенням зору і нагадати про їхні права та можливості!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь