A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Голів трьох постійних депутатських комісій Ходорівської міської ради відкликано !

Дата: 01.10.2021 20:58
Кількість переглядів: 630

Фото без опису

 

Протягом вересня тривало обговорення нових тарифів на водопостачання та водовідведення в Ходорові. Питання складне та дуже важливе. І хоча згідно чинного законодавства вирішення даного питання належить до компетенції виконкому, за дорученням міського голови Олега Коцовського дане питання розглядалося на засіданнях всіх постійних депутатських комісій Ходорівської міської ради. Оскільки, міський голова  вважав за необхідне якнайдетальніше  ознайомити депутатів міської ради  з інформацією про намір зміни тарифів та послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення, бюджетних установ та інших споживачів. Доповідачами по даному питанню були заступник міського голови Анастасія Батирняк та директор КП «Ходорівводоканал» Володимир Пришляк, які прийняли активну участь в обговоренні та дискусіях на засіданнях комісій.    Обговорювали проблему подальшої роботи підприємства та покрокове підняття тарифів на водопостачання та водовідведення для населення. Слід зауважити, що всі депутати Ходорівської міської ради вносили різні пропозиції щодо вирішення надскладного питання забезпечення жителів м.Ходорова водою. Дискусії буди довгими та гострими. Проте, всі розуміли важливість даного питання. Лише депутати УГП виступили з категоричною критикою діяльності підприємства «Ходорівводоканал», звинуватили у бездіяльності керівництво Ходорівської міської ради.

 

На засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 28 вересня, депутат  Ю.Юревич виступив із зверненням, в якому закликав не приймати так званий середньо-зважений тариф «Ходорівводоканалу». Наголосимо, що дана пропозиція від УГП могла призвести до зупинки підприємства, відтак залишити місто без води.

Аналізуючи всі баталії, які відбувалися на засіданнях депутатських комісій, виконкомі, а також в соцмережах, депутати  політичних партій «Європейська Солідарність», Народний Рух України, «Удар», «Самопоміч» на сесії, яка відбулася 30 вересня 2021 року, звернулися із заявою до міського голови з ініціативою в порядку передбаченому статтею 12 Регламенту Ходорівської міської ради VІІІ скликання про  відкликання голів 3 постійних депутатських  комісій Ходорівської міської ради (депутатів, обраних від УГП):

- з питань медицини, освіти, культури, соціального захисту, молоді та спорту (Юревича Юрія);

- з питань господарського комплексу та розвитку території (Гапонюка Ростислава);

- з питань роботи ради, законності, інформаційної та регуляторної політики (Ольшанського Володимира).

В заяві депутатів зокрема йшлося: «Ми стурбовані позицією фракції Української Галицької Партії, яку вони неодноразово  висловлювали публічно та в соцмережах, а також на засіданні виконавчого комітету Ходорівської міської ради, яке відбулось 28 вересня 2021 року щодо встановлення тарифів на водопостачання та водовідведення м.Ходорів. Замість того, щоб спрямувати зусилля на роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності  прийняття даного рішення, вказані депутати, навпаки, зайняли деструктивну позицію в цьому питанні. На нашу думку, тільки через порозуміння та спільними зусиллями депутатів усіх політичних сил можливо подолати негаразди та вирішувати усі важливі та складні питання».

Розгляд  заяви політичних партій було внесено міським  головою в порядок денний і підтримано більшістю депутатів.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь