A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

VI сесія VIII скликання відбулась 30 вересня

Дата: 01.10.2021 20:51
Кількість переглядів: 734

Фото без опису

Участь в роботі взяли 23 депутати міської ради. Першочергово розглянули бюджетні питання, які попередньо були розглянуті і погоджені на профільній депутатській комісії. Депутати затвердили прогноз бюджету на 2022/2023 роки, адже згідно бюджетного законодавста введено довгострокове бюджетне планування та внесли зміни до показників міського бюджету.

Виділили з бюджету розвитку спеціального фонду міського бюджету субвенцію для обласного бюджету на виготовлення ПКД «Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення Березина – Ходорківці» в сумі 500 тисяч гривень.

У зв’язку із зміною Жидачівського району на Стрийський, для приведення у відповідність установчих документів рішенням сесії затвердили Положення про управління та відділи виконавчого комітету Ходорівської міської ради та статут комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників».

Прийняли рішення про реорганізацію комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Ходорівської міської ради шляхом перетворення в Центр надання соціальних послуг Ходорівської міської ради та утворили комісію з реорганізації. Затвердили структуру і загальну чисельність центру, Положення та створили відділення соціального супроводу дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах і службу «Соціальне таксі».

Затвердили рішення про Порядок оприлюднення комунальними підприємствами міської ради інформації про свою діяльність. Зокрема, у разі відсутності у комунальних установ власних веб-сайтів, вони повинні подавати усю необхідну інформацію на офіційний сайт громади, де будуть створені відповідні розділи. Комунальні підприємства повинні оприлюднювати оголошення про вакансії із зазначенням заробітної плати, перелік об’єктів, які знаходяться у власності чи  в оренді, річний план закупівель.

Найбільше часу та дискусій зайняли питання земельного блоку, адже депутати вибірково голосували за надання і затвердження дозволів на земельні ділянки для ведення особисто селянського господарства розміром понад  1,0 гектар. Дали дозвіл на розроблення технічної документації та проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування: для реконструкції автомобільної дороги М-12 між вулицями Шевченка-Грушевського-Львівська; передали в постійне користування земельні ділянки гімназії Бориса і Гліба в селі Бортники та Ходорівському психоневрологічному інтернату в селі Жирова, а також затвердили проект землеустрою  щодо відведення ділянок у постійне користування у місцях встановлення опор для об’єктів передачі електричної та теплової енергії (26 опор). Включили до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах у формі аукціону ділянки в селі Чорний Острів та Городищенське. Надали дозвіл на продаж шляхом викупу земельної ділянки під магазин у селі Городищенське.

Не прийнято рішення про надання  дозволу на проведення приватизації земель фермерського господарства Туревич.

На завершення розглянули депутатські звернення, які надійшли у міжсесійний період та зачитали нові. Зокрема, депутати УГП поставили на голосування скасування рішення виконкому про зміну тарифів КП  «Ходорівводоканал», однак рішення набрало тільки п’ять голосів і не було прийняте. Депутати Народного руху подали звернення про створення фракції політичної партії у складі трьох осіб.

Міський голова зачитав заяву від депутатів НРУ, ЄС, Самопомочі та Удару стосовно заміни голів постійних депутатських комісій - з питань медицини, освіти, культури, соціального захисту, молоді та спорту Ю.Юревича,  з питань господарського комплексу та розвитку територій – Р.Гапонюка, з питань роботи ради, законності, інформаційної та регуляторної політики В.Ольшанського. Їх замінили на Н.Макогін, І.Богачевського та В.Басараба.

 У різному  керівник водоканалу В.М.Пришляк за дорученням трудового колективу висловив незадоволення дописами в мережі представників УГП стосовно стану підприємства та звіту про його діяльність, який вони опублікували.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь