A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Коментар Адміністрації КП «Ходорівводоканал» до дописів депутатів Ходорівської міської ради VIII скликання від Української Галицької Партії

Дата: 01.10.2021 10:54
Кількість переглядів: 1846

Фото без опису      Детально проаналізувавши так-званий «Аналіз діяльності КП «Ходорівводоканал», здійснений на підставі власних здогадок («на хлопський розум») п. Ростислава Гапонюка, Адміністрація КП «Ходорівводоканал», повідомляє наступне:

     Вивчивши Закон України «Про статус депутатів місцевих рад» від 11.07.2002р. №93-IV (із внесеними змінами), Адміністрація КП «Ходорівводоканал» не знайшла повноважень депутатів місцевих рад щодо проведення перевірок комунальних підприємств та здійснення аналізу їх діяльності, та все ж таки надала можливість депутатам Ходорівської міської ради VIII скликання від Української Галицької Партії доступ до об’єктів КП «Ходорівводоканал» та деякої документації, надіявшись на реальну допомогу, але більшість тверджень так –званого «Аналізу» ґрунтується на застарілій інформації актів перевірок (оскільки пізніші акти перевірок чомусь до уваги не бралися), необгрунтовному порівнянні діяльності зовсім різних за своєю специфікою підприємств, витягів із інтернету в системі «Прозоро» та, відповідно, на некомпетентних припущеннях, щодо укладення незаконних Договорів, а також просто роздумів п. Ростислава Гапонюка.

     Використання інформації, яка зручна відповідній стороні свідчить про потребу депутатів Ходорівської міської ради VIII скликання від Української Галицької Партії пропіаритися на існуючих проблемах КП «Ходорівводоканал» у найпоширеніших, на сьогодні, засобах масової інформації – соціальній мережі Facebook та рівнозначна допису, у цій ж соціальній мережі, «Вовчика Ходорівського» про виставлення КП «Ходорівводоканалу» рахунків від фірми «Онур» у сумі 20 000 000,00 грн.

      Адміністрація КП «Ходорівводоканал» не може залишитися осторонь викладених у так-званому «Аналізі діяльності КП «Ходорівводоканал» тверджень п. Ростислава Гапонюка та надає відповідні роз’яснення:

      Щодо тверджень п.Ростислава Гапонюка, що крім закупівлі лічильників води, міською владою для КП «Ходорівводоканал» більше нічого зроблено не було,  повідомляємо наступне:

     За період 2015 – 2021 рр. Ходорівською міською радою були виділені чималі кошти для  налагодження господарської діяльності КП «Ходорівводоканал» та закупівлі наступного обладнання:

  • 2 насоси першого підйому;
  • шафи управління НФС (насосно-фільрувальної станції), КНС (каналізаційної насосної станції), очисних споруд, створено диспетчерський пункт;

     За кошти Ходорівської міської ради було:

  • проведено поточний ремонт водопроводів Ходорівської лікарні, водопроводів с.Грусятич, с.Бортники, с. Піддністряни, с. Вербиця, с. Дев’ятники;
  • проведено порядку 10 000 м нового водогону, 4 500,00 м – каналізаційної мережі;
  • виготовлений проект заміни труб водогону м. Ходорів;
  • виготовлений проект каналізування «Зарудки»;
  • проведені роботи по будівництву водогону із села Садки, а саме: збудовано 3 (три) скважини у с. Садки, проведено лінію електропередач, збудовано 3000 м. водогону;
  • виготовлено проект будівництва водогону із потужною станцією доочистки води.

       Неправомірними є витяги п. Ростислава Гапонюка із акту перевірки державної фінансової інспекції у 2015 році, оскільки у червні-серпні 2019 року у КП «Ходорівводоканал» був проведений аудит Державною аудиторською службою України Західним офісом Держаудитслужби, де висновки щодо втрат води були зовсім іншими, що, повторюємося, свідчить про оприлюднення інформації, яка зручна депутатам Ходорівської міської ради VIII скликання від Української Галицької Партії.

       Не можемо не погодитися із твердженнями п. Ростислава Гапонюка щодо «Динаміки кількості абонентів та споживання ними води», наведеній у Таблиці 1, за останні десять років, де чітко визначено, що із збільшенням абонентів КП «Ходорівводоканал» зменшується середнє річне споживання води одним абонентом.

      Для проведення чіткого аналізу втрат води Комунальним підприємством «Ходорівводоканал» Ходорівської міської ради Львівської області найближчим часом планується детальне вивірення споживання води населенням відповідно до засобів обліку води, повірка відповідних засобів обліку води, звіряння кількості зареєстрованих осіб та фактично проживаючих для тих категорій споживачів, нарахування для яких за послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення проводиться за нормативами. 

      02 серпня 2017 року набрав чинності Закон України « Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання », яким встановлений стислий термін, а саме до 01 серпня 2022 року,  обов’язкове встановлення вузлів комерційного обліку (загальнобудинкових) приладів обліку води для житлових багатоповерхових будинків.

      У «Динаміці показників подачі очищеної води в місто та втрати води», наведеній у Таблиці 2, чітко визначено зменшення відсоткового значення втрат до поданої води за останні десять років.

     Незрозумілою є нічим не підтверджена думка п. Ростислава Гапонюка про значно більше використання води на технологічні потреби НФС та електричний обігрів самої станції, ніби-то у зв’язку із чим збільшуються енергозатрати на очистку і подачу води.

     У розділі 2. Водовідведення, п. Ростислав Гапонюк звинувачує КП «Ходорівводоканал» у розрахунку замалого тарифу по водовідведенні через вдвічі більшу завантаженість очисних споруд  після завершення робіт по проєкту «Реконструкція каналізації по вул.Шевченка та Рильського в м.Ходорові» так як в новий тариф закладено об’єм очистки на рівні 2020 року.

     Відповідно до чинного законодавства України у розрахунки нових тарифів закладаються фактичні дані попередніх років, з можливістю подальшого коригування відповідних тарифів із зміною деяких їх складових.

     Знову ж таки , незрозумілою є нічим не підтверджена думка п. Ростислава Гапонюка щодо скидання більшої половини всіх міських стоків відкритими каналізаційними колекторами у річку Луг. 

      У КП «Ходорівводоканал» регулярно проводяться перевірки Державної екологічної інспекції у Львівській області.

      Неправомірним є також порівняння використаня палива КП «Ходорівводоканал» та КП «ХодорівськеУКГ», оскільки специфіка роботи обох підприємств є зовсім різною. Чіткіше було б визначення потреби залучення техніки до окремих видів ремонтних робіт, які проводить КП «Ходорівводоканал» та розрахунок використання палива для виконання цих робіт. У «Порівняльній динаміці використання пального КП "Ходоріводоканал" та КП «ХодорівськеУКГ», наведеній у Таблиці 8, також чітко визначено зменшення використання палива, відповідно до 2016 року, практично у двічі.

      Щодо не реєстрації жодного Договору на постачання паливо-мастильних матеріалів в системі електронних закупівель «Прозоро» повідомляємо наступне:

       Комунальне підприємство «Ходорівводоканал» Ходорівської міської ради Львівської області, відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» належить до юридичних осіб, які здійснюють діяльність в одній або декількох окремих сферах господарювання.

     Відповідно, на підприємстві діють договори, укладені до 19.04.2020 року, тобто до внесення змін до ЗУ «Про публічні закупівлі», згідно яких інформація про всі укладені договори розміщується на публічних торгових майданчиках ProZZoro.

     Та, щоб зрозуміти відповідні положення ЗУ «Про публічні закупівлі» потрібно бути компетентим у питаннях проведення закупівель  на публічних торгових майданчиках  ProZZoro та оприлюднення інформації про укладені Договори без використання електронної системи закупівель, відмінностях між цими поняттями, а також відмінностями між суб’єктами публічних закупівель, таких як Державні органи та Юридичні особи, які здійснюють діяльність в одній або декількох окремих сферах господарювання.

        Доказом некомпетентності п. Ростислава Гапонюка та його команди є незрозумілі припущення щодо укладення 08.04.2020 року чотирьох Договорів вартістю 999,000 тис.грн кожний під одною назвою Товар з відсутністю переліку товару, що купується за ці гроші. Наголошуємо, КП «Ходорівводоканал» не здійснювало чотири закупівлі, як пише п. Ростилав Гапонюк, а уклало чотири довготривалих Договори на постачання товару та оприлюднило інформацію про укладені Договори без використання електронної системи закупівель.

          Якщо б п. Ростислав Гапонюк та його команда були  обізнані у процедурі здійснення публічних закупівель та оприлюднення інформації про укладені Договори без використання електронної системи закупівель на публічних майданчиках ProZZoro, вони б мали, при дослідженні оприлюдненої інформації про укладення 08.04.2020 року чотирьох Договорів вартістю 999,000 тис.грн кожний під одною назвою Товар, помітити визначення у кожному Договорі кодів  ДК 021:2015, що є обов’язковою умовою, відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі», а саме:

  • ДК 021:2015: 42120000-6 - Насоси та компресори ;
  • ДК 021:2015: 42130000-9 - Арматура трубопровідна: крани, вентилі, клапани та подібні пристрої;
  • ДК 021:2015: 31730000-2 - Електротехнічне обладнання;
  • ДК 021:2015: 38420000-5 - Прилади для вимірювання витрати, рівня та тиску рідин і газів,

що означає, що КП «Ходорівводоканал» має можливість закуповувати по даних договорах, товари, тільки відповідно переліків вищенаведених кодів.

     При дослідженні оприлюдненої інформації про укладені вищенаведені Договори, не можливо не помітити, що термін дії відповідних Договорів є з 08.04.2020 року до 31.12.2021 року з можливою їх пролонгацією (автоматичним продовженням терміну дії). Специфікації (замовлення) до цих Договорів підписуються на протязі всього терміну дії відповідних Договорів. Загальна сума відповідних специфікацій, в кінцевому, може бути значно меншою  від  порогової, відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі», загальної суми Договору.

     Рекомендуємо депутатам Ходорівської міської ради VIII скликання від Української Галицької Партії при наступних проведеннях аналізів здійснених закупівель  на публічних торгових майданчиках  ProZZoro та оприлюдненої інформації про укладені Договори без використання електронної системи закупівель, залучати фахівців  у галузі «Прозоро».

      Щодо укладеного  договору на виконання робіт по об’єкту "Реконструкція каналізації по вул.Шевченка та Рильського в м.Ходорові Львівської області (коригування)" на суму 1012, 932 тис. грн.  з ПП «Акватермсервіс», повідомляємо наступне:

      Роботи по об’єкту "Реконструкція каналізації по вул.Шевченка та Рильського в м.Ходорові Львівської області (коригування)"на які виділялися кошти із держаного бюджету та бюджету Ходорівської міської ради були призупинені через виявлення пливунів на відрізку вул. Б.Хмельницького – С. Калинця.

      У травні – листопаді 2018 року було проведено коригування проектно-кошторисної документації по об’єкту "Реконструкція каналізації по вул.Шевченка та Рильського в м.Ходорові Львівської області (коригування)" .

      Підрядною організацією, яка виконювала роботи по даному об’єкту  було відмовлено у наступному завершені робіт через загрозу завалення дорожнього покриття та небезпеку для навколишніх будівель. Інші будівельні організації, при обстежені об’єкту та проектно-кошторисної документації по об’єкту "Реконструкція каналізації по вул.Шевченка та Рильського в м.Ходорові Львівської області (коригування)" відмовлялися від проведення відповідних робіт.

     Для завершення робіт по об’єкту "Реконструкція каналізації по вул.Шевченка та Рильського в м.Ходорові Львівської області (коригування)" та можливості під’єднання жителів вул. Шевченка та вул. Рильського до центральної каналізації м. Ходорова було прийнято рішення укласти Договір із  ПП «Акватермсервіс».

     ПП «Акватермсервіс» було отримано Дозвід на проведення будівельних робіт від Державної Архітектурно-Будівельної інспекції у Львівській області № ЛВ 122183372505.

     У грудні 2018 року ПП «Акватермсервіс» було прокладено трубопровід по вул. Б.Хмельницького методом горизонтального буріння (чи не вперше в області). Усі роботи виконювалися із залученням спеціалізованої техніки та відповідно потребували великих затрат. Вартість Договору не перевищувала затверджену кошторисну вартість відповідних робіт на відрізку вул.Б.Хмельницького – С. Калинця. Здійснювався технічний та авторський нагляд за проведеними роботами, відповідно до укладених Договорів.

                   Висновки:

     Депутатами Ходорівської міської ради VIII скликання від Української Галицької Партії оприлюднюється інформація часково вирвана із загального стану господарської діяльності КП «Ходорівводоканалу.

      Адміністрації КП «Ходорівводоканалу» не зрозуміло, чому оприлюднюється звернення депутатів Ходорівської міської ради VIII скликання від Української Галицької Партії до нашого підприємства (№33 від 09.09.2021р. від «Про структуру нового тарифу») та не оприлюднюється надана обґрунтована відповідь на відповідне звернення.

      Адміністрації КП «Ходорівводоканалу» не зрозуміло вирішення проблем підвищення тарифів у соціальних мережах, тобто тільки «на словах».

      Хочеться запитати у п. Ростислава Гапонюка, що він зробив, будучи таким свідомим у проблемних питаннях КП «Ходорівводоканал», працюючи на посаді секретаря ради, окрім того що були виділені кошти на придбання трьох магістральних лічильників води.

      Не зрозумілою є позиція п. Ростислава Гапонюка стосовно розпочатих масштабних проєктів, а саме будівництво водогону із свердловин із с. Садки. Рішення «Про дозвіл на виготовлення проектно-кошторисної документації «Реконструкція системи водопостачання міста Ходорова, перша черга (с.Садки-НФС) було прийнято ХХІІІ сесією VІ скликання Ходорівської міської ради 9 жовтня 2013 року. Мабуть ще у далекому 2013 році п. Ростислав Гапонюк сам голосував за відповідне рішення, особливо після того як на початку цього ж року була створена за його участю депутатська комісія і сформований плачевний звіт по діяльності тоді ще ДП «Водоканалу».

      Виходячи із вищенаведеного, можна зробити висновок, що діяльність Депутатів Ходорівської міської ради VIII скликання від Української Галицької Партії щодо дослідження діяльності КП «Ходорівводоканал» у дійсно скрутний час для нашого підприємства, через неможливість коригування тарифів на протязі 2019р. - травня 2021р., спрямована лишень на збільшення політичних рейтингів відповідних депутатів та маніпулювання думками жителів м. Ходорів через подання зручної інформації у соціальних мережах.

      Мабуть, Депутати Ходорівської міської ради VIII скликання від Української Галицької Партії дуже ретельно готуються до наступних виборчих перегонів дешевими маніпулюваннями та перекручуванням фактів.

    

                                                                    З повагою, Адміністрація КП «Ходорівводоканал»

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь