A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Коментар міського голови

Дата: 27.09.2021 08:35
Кількість переглядів: 2020

Фото без опису

Із приходом осінньої пори, після літнього затишшя, «активізувалася» робота деяких наших депутатів у соціальних мережах для віртуального вирішення проблем підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення у місті Ходорів.

 Стан справ в КП «Ходорівводоканал» не задовольняє також місцеву владу, тому потрібно спільно шукати шляхи вирішення цієї соціально-важливої проблеми та провести детальний аналіз господарської діяльності підприємства.

Був час коли на території міста, працювали великі підприємства, і споживання води становило до 3 тисяч м3 води на добу. Під ці об’єми формувалися штати та інженерно-технічний персонал водоканалу. Після припинення діяльності потужних підприємств таких, як цукровий завод, меблева фабрика, завод продтоварів, сільгосптехніка та інші, об’єми споживання води знизились і на сьогоднішній день становлять до 700 м3/добу. Штат обслуговуючого та інженерно-технічного персоналу залишився на колишньому рівні, адже скорочення  призведе до закриття насосно-фільтрувальної станції та очисних споруд.

Звинувачення із сторони таких осіб, як В.Ревер, А.Чад та депутатів УГП у тому, що влада протягом десятиліть нічого не робила являється наклепом (фейком) та немає реального підгрунття, адже ми силами міської влади та комунального підприємства відремонтували очисні споруди, частково замінили обладнання на насосно-фільтрувальній станції.

 Освоєно 4 мільйони гривень на спорудження свердловин у селі Садки. В рамках будівництва водогону Садки-Ходорів підведено 400 кВт лінію та облаштовано гравійну дорогу до свердловин, частково прокладено водогін. Згідно наявної ПКД потрібно винайти кошти в сумі 66,0млн.грн. Здебільшого ці затрати підуть на дороговартісне обладнання для доочистки води та приведення її до європейських норм та стандартів.

Також, виготовлено проєктно-кошторисну документації на здійснення каналізування мікрорайону Зарудка (44,0 млн.грн). В рамках цього проекту освоєно частину коштів, а саме: придбано насосно-каналізаційну комплексну станцію, прокладено частину напірної каналізації по вулиці Гоголя.

Виникає запитання до В.Ревера, як саме він допоміг м.Ходорову, чи хоча б своєму рідному селу Отиневичі, будучи чотири рази депутатом Жидачівської райради і дві каденції очолюючи бюджетну комісію. Виглядає так, що Ревер більше переживав за м.Жидачів, ніж за м.Ходорів, адже комісія виділяла кошти на очисні споруди Жидачева. Коли я на черговій сесії Жидачівської районної ради звернувся із проханням допомогти із капітальним  ремонтом очисних споруд м.Ходорова, у відповідь почув: «Відремонтуємо  перше Жидачівські очисні споруди, візьмемось – за Ходорівські», але, на жаль, чуда не сталося!Це все – обіцянки. Мені самому довелося вирішувати цю проблему, вишукувати кошти на ремонт очисних споруд, які більше 10 років не працювали.

Хочеться нагадати депутату також, що Постановою Кабміну були передбачені кошти із соціально-економічного розвитку на капітальний ремонт комунальних доріг в сумі 8,7 млн грн. на район, але він разом із головою райради І.Косом всі гроші спрямували на місто Жидачів.

Окрім цього, при передачі об’єктів комунальної власності ми отримали лікарню у вкрай занедбаному стані із боргами 800,0 тисяч гривень за енергоносії. В такому ж плачевному стані були будівлі культури та освіти, медицини. Прикладів занедбаного стану переданих об’єктів є безліч, серед яких і вигляд сходів до Чорноострівського НВК, приміщення Вибранівської ЗОШ, усіх ФАПів та ін.. Це показує хто і як господарював. Раджу В.Реверу поїхати по старостинських округах, не тільки в села Молодинче і Вербицю, а поспілкуватися безпосередньо з керівниками установ, як змінилося фінансування освіти, культури, медицини після створення громади.

Складається враження, що кандидатів на посаду міського голови Ревера і Гапонюка «тисне жаба», що вони програли мені вибори у 2020 році, при тому, що я під час виборчої кампанії хворів та був у  край важкому стані і не мав можливості особисто  приймати участь в агітаційних процесах. Сьогодні я порадив би їм спрямувати енергію, яку вони витрачають на критику роботи Ходорівської міської ради, в моїй особі,  на наступні вибори і ми порівняємо хто і як господарює.

Що стосується А.Чада, то тут також постає  запитання, а що ж він зробив особисто для Ходорова будучи депутатом Львівської обласної ради? І відповідь очевидна – НІЧОГО,  крім власних інтересів –  відкриття лісового господарства «ЧІБІС».

Повертаючись до питання води і водовідведення хочу пояснити, що процес подачі та очищення води у нашому місті дуже складний. Воду ми забираємо із рік Боберка та Суходолу, яка надходить до нас через рельєфну горбисту місцевість, куди потрапляють усі дощові стічні води з хімікатами із полів.

Таким чином, вода, яка надходить у наші помешкання проходить через три ступені підйому:  

І – це поверхневий водозабір із подачею на очистку на насосно-фільтрувальну станцію;

ІІ – з насосно-фільтрувальної станції подача на водонапірну башту, яка знаходиться біля ТЗОВ «Дунапак-Україна»;

ІІІ етап – це подача води на водонапірну башту комбінату «Троянда», а звідти безпосередньо споживачам.

 Такий складний механізм забезпечення водою жителів Ходорова потребує великих енергетичних та хімреагентних затрат. Ходорівська міська рада не може знаходиться осторонь від фінансових проблем КП «Ходорівводоканал», тому систематично з міського бюджету виділяться кошти для підтримки підприємства. Ми розуміємо, що постійне спів фінансування КП не покращить його фінансового стану.

Крім того, постійно зростають ціни на енергоносії та піднімається мінімальна заробітна плата.

КП «Ходорівводоканал» розробило і представило економічно-обґрунтовані тарифи із запропонованою ціною 84,36 грн. Така ж ситуація виникла і в місті Жидачеві, де розрахункова вартість водопостачання та водовідведення задекларована в сумі 58,57 грн., при тому, що у них лише один підйом води (нагадую у нас три підйоми). Подача води жителям м.Жидачів здійснюється із свердловини, без затрат на хімобробку, що впливає на ціноутворення.

На даний час, міська рада вивчає подані пропозиції КП «Ходорівводоканал» щодо цінового утворення водопостачання та водовідведення.  Плануємо внести пропозицію, щоб до 2022 року розрахунковий  тариф на водопостачання і водовідведення для населення становив 70,3 грн. Міська влада готова взяти на себе зобов’язання щодо покриття частини тарифу на водопостачання та водовідведення в сумі 29,3 грн. Кінцевий тариф для населення, після покриття різниці в тарифах міським бюджетом, становитиме 41,00грн.

На завершення ще раз звертаюсь до депутатів із «гарячими головами», щоб вони розсудливо підійшли до  вирішення проблеми  водопостачання та водовідведення у м. Ходорів, а не поширювали в соціальних мережах інформації, яка не відповідає дійсності,  бо місто може залишитись без водопостачання та очисних споруд.

Сподіваюсь на взаєморозуміння та співпрацю.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь