A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

З новими тарифами чи без?!

Дата: 10.09.2021 16:06
Кількість переглядів: 2198

           

 

26.08.2021року відбулося розширене засідання «Житлово-побутової комісії» при виконавчому комітеті Ходорівської міської ради, на яке було запрошено депутатів різних фракцій, членів виконкому, директора КП «Ходорівводоканал» та працівників міської ради. На порядку денному комісії розглядалося питання щодо роботи КП «Ходорівводоканал», фінансово-економічний стан підприємства та надання послуг жителям міста.

Під час гострої та довгої дискусії директор КП «Ходорівводоканал» Пришляк В.М. перечислив ряд причин, які призвели до кризового стану очолюваного ним підприємства:

  • в період роботи колишніх діючих фабрик та заводів: ТзОВ Ходорівського цукрового заводу, Ходорівської меблевої фабрики, заводу «Поліграфмашу», заводу «Продтоварів» подавалося до 3000,0 м.куб. води на добу, а сьогодні -  це лише до 700,0 м.куб.на добу;
  • не підняття тарифів за останні кілька років, а зростання мінімальної заробітної плати призвело до великих збитків та заборгованості по заробітній платі працівникам підприємства;
  • також зросла вартість електроенергії, хімреагентів, які очищають поверхневий водозабір ;
  • значно підвищилася ціна на паливо-мастильні матеріали.

Обговорюючи всі ці причини та наслідки різних економічних чинників, які впливають на діяльність підприємства, директор Пришляк В.М. запропонував єдиний обґрунтований тариф, на його думку, 84 гривні 36 копійок, що викликало бурхливу та обурливу реакцію багатьох членів  комісії. Лише голова фракції ВО «Батьківщина» Ревер В.Г. був категоричний і підтримав пропозицію керівника КП «Ходорівводоканал», тобто 84,36грн. для всіх споживачів та населення. Сьогоднішнє загравання в соціальних мережах Ревера В.Г із виборцями є відвертою дволикістю політичної діяльності. Хочемо зауважити, що протягом 10 років  пан В.Ревер очолюючи бюджетну комісію Жидачівського району,  жодного разу не поцікавився проблемами КП «Ходорівводоканалу» .

  Керівництво Ходорівської міської ради усвідомлює, що підняття тарифів є невідворотнім та ніколи не погодиться і не підтримає такі високі тарифи, запропоновані керівництвом КП «Ходорівводоканал» для жителів, адже розуміє соціальну незахищеність вразливих верст населення. Протягом багатьох років, системно Ходорівська міська рада фінансово підтримувала підприємство і тільки за останній місяць з міського бюджету для забезпечення водопостачання у місті та погашення заборгованості працівникам КП «Ходорівводоканал»  було виділено понад 700,00 тис.грн.

Підкреслюємо, що до завершення роботи комісії, яка триває протягом 30-ти днів, міською радою розробляється план економічної підтримки підприємства та можливість надання дотацій з місцевого бюджету для часткової компенсації вартості тарифів  на водопостачання та водовідведення для населення.

Тому, Шановні мешканці м.Ходорів, тариф, який обговорюється «Житлово побутовою» комісією і в соціальних мережах є лише пропозицією, яка остаточно буде вирішена та затверджена виконкомом міської ради. 

 

 

 

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь