A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

І знову в Ходорові шахові баталії

Дата: 19.08.2021 10:03
Кількість переглядів: 644

 Фото без опису

Уже втретє в цьому році Ходорівська СШ №3 була місцем шахових баталій. На цей раз тут 15 серпня з нагоди святкування 30-ї річниці Незалежності України, відбувся Міжобласний командно-особистий шаховий турнір під назвою «Кубок Ходорівщини». Цього разу у змаганнях взяли участь команди Ходорівської, Жидачівської, Гніздичівської і Журавенської ТГ, Бучацького і Зборівського районів Тернопільської області і Рогатинського району Івано-Франківської  області. В кожній команді по 5 учасників.

    Найперше на відкритті турніру учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять про всіх,  хто протягом довгих років боровся, жертвував своїм життям і здобував волю і Незалежність України.

    Сам турнір проводився за швейцарською системою в 9 турів по дві партії. Одна партія по 10 хв за правилами швидких шахів, друга – по 5 хв за правилами «бліцу». Разом кожен зіграв по 18 партій.

    Кожен учасник приносив в копилку своєї команди набрані ним очки. За  сумою набраних п’яти учасниками очок визначалося місце учасниками очок визначалося місце команди в турнірній таблиці. Крім командного визначалось також місце учасників в особистому заліку. Пари суперників на кожен тур визначалися за допомогою комп’ютерної програми.

    Суддівство турніром і комп’ютерне забезпечення здійснював суддя І.Березовський з Монастирця.

    Протягом усього турніру точилася напружена боротьба і нікому з учасників як в командному, так і в основному заліку, не вдавалося зробити відрив від суперників. І тільки після 9 туру стали відомі переможці і призери турніру. Найбільш вдало фінішувала команда Бучацького району, яка, набравши 54 очка з 90 можливих, виборола перше місце. Команда Ходорівської МТГ, за яку виступили Ю.Лешко, І.Пахолків, І.Ратич, М.Федоришин і В.Ковтало, набрала 51 очко і посіла друге місце. Третю сходинку турнірної таблиці зайняла команда Рогатинського району – 46 очок. Четвертою стала команда Жидачівської МТГ – 44,5 очок; п’ятою команда  Зборівського району – 39 очок, шостою – команда Журавенської зони – 36,5 очок і команда Гніздичівської ТГ, яка виступала в неповному складі і набравши 35 очок, посіла сьоме місце. Варто відзначити, що за команду Жидачівської МТГ виступала молода шахістка КМС А.Мудра, яка набрала 10 очок і принесла своїй команді найбільший внесок та посіла в особистому заліку 10 місце.

    В особистому заліку найкраще виступили: Ю.Лешко з Ходорова – 13,5 очок – І місце, М.Дулик з Бучача і Є.Трушак з Рогатина, які, набравши по 13 очок, поділили між собою ІІ і ІІІ місця.

    Команда Бучацького району, як переможець турніру, була нагороджена перехідним кубком, грамотою Ходорівської міської ради і грошовим призом.  Кожен учасник цієї команди також був нагороджений грамотою  Ходорівської міської ради як переможець турніру в складі команди. Команди Ходорівської МТГ і Жидачівського району,  які зайняли друге і третє місця і всі учасники цих команд, були нагороджені грамотами Ходорівської міської ради і грошовими призами. Заохочувальні грошові винагороди за участь в турнірі отримали і всі інші учасники. Грамотами Ходорівської міської ради і грошовими призами нагороджені Ю.Лешко, М.Дулик і Є.Трушак, які стали призерами в особистому заліку.

    Грамоту і грошовий приз отримав В.Турчин, як найстарший учасник турніру.

    На завершення всіх учасників було запрошено до вокзального кафе, де їх чекав смачний обід.

    Всі учасники висловлювали велику вдячність голові міста Олегу Коцовському, заступнику голови Ользі Мельник, керівнику відділу освіти Наталі Калинець за сприяння у проведенні турніру і наданні матеріального забезпечення, Ю.Юрчаку і колективу його кафе, які у вихідний для них день приготували такий багатий стіл, П.Юськіву за спонсорування кондитерських виробів, дирекції школи №3 за надання приміщення.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь