A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

В Ходорові пройшов вечір пам’яті Романа Точина – Героя України, учасника Революції Гідності

Дата: 06.08.2021 23:52
Кількість переглядів: 1241

6 серпня у день народження Романа Точина в КЗ «Ходорівська міська публічна бібліотека» зібрались рідні, побратими, волонтери, вчителі щоб  ще раз згадати його життя та неоціненний подвиг.

Присутні переглянули фільм «Свіча пам’яті», який створив побратим Роман Олег Трайдакало. У фільмі були зображені основні події Революції Гідності, кадри з життя Романа Точина та розстрілу Героїв Небесної Сотні.

Роман Точин був глибоко віруючою людиною. Про таких, як він був, говорять: «Майстер на всі руки». Охоче допомагав сусідам та друзям. Пізнав долю трудового мігранта: працював у Німеччині, Польщі. Часті розлуки з родиною завдавали душевного болю, тому радів кожній хвилині, проведеній в сімейному колі. Вільниий час віддавав спілкуванню зі своіїми донечками. Їх у нього двоє. Взимку часто здійснював з ними лижні прогулянки та навчав кататися на ковзанах. Зводив будинок для своєї родини, посадив довкола нього сад. Він прагнув миру та краси у всьому.
Приїхав 1 грудня 2013 року на Євромайдан, після побиття студентів спецпідрозділом  "Беркут". Сотня Точина охороняла першу, Львівську барикаду на Інститутській вулиці у місті Києві. Ті, хто близько його знали, кажуть, що він був «патріотом і революціонером, справжнім авторитетом для своїх бойових побратимів». Додому за три місяці приїхав лише раз, щоб підлікуватись і знову рушити на передову.
Убитий снаийпером 20 лютого 2014 р., коли намагався витягнути з-під обстрілу поранених побратимів під час контратаки на вулиці Інститутській.
Нагороди:
- звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно) — за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності.
- Медаль «За жертовність і любов до України» (УПЦ КП, червень 2015) (посмертно).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь