A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Щорічно з 1 по 7 серпня проходить Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування.

Дата: 02.08.2021 21:32
Кількість переглядів: 316

Фото без опису

Щорічно з 1 по 7 серпня проходить Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування, одночасно буде проведено і Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування. Акція проводиться з метою популяризації та підтримки природного вигодовування дітей, для пожвавлення та відновлення втраченої традиції — годування дітей грудьми.

В 2021 році гасло Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування звучить так: «Захист грудного вигодовування: спільна відповідальність».

 Дата проведення Тижня підтримки грудного вигодовування обрана невипадково, адже в цей день у 1990 році була прийнята Декларація про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування. Декларацію підписали 32 країни і 10 агентств ЮНІСЕФ. Проходить акція під егідою WABA — Міжнародного Союзу, що об’єднує організації та приватних осіб, які вірять у право матері на годування дитини грудьми і право дитини харчуватися материнським молоком. Ця організація присвячує свою роботу захисту, освіті і підтримці цих прав. WABA працює в тісному співробітництві з ЮНІСЕФ.

В Україні підтримка грудного вигодовування була започаткована у 1995 році. З 2001 року розпочата сертифікація закладів охорони здоров’я на відповідність критеріям ВООЗ та ЮНІСЕФ «Лікарня, доброзичлива до дитини».

З 2004 року в закладах системи охорони здоров’я України, де отримують медичну допомогу матері і діти, впроваджується Розширена Ініціатива ВООЗ та ЮНІСЕФ «Лікарня, доброзичлива до дитини».

Ключові компоненти Розширеної Ініціативи ВООЗ та ЮНІСЕФ «Лікарня, доброзичлива до дитини» із запровадженням підходів, доброзичливих до дитини, матері і всієї родини – є невід’ємною частиною правої та політичної бази України у сфері охорони материнства і дитинства.

У вересні 2015 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила Цілі Сталого Розвитку, які діятимуть в період з 2015 по 2030 рік і нараховують 17 глобальних цілей задля подолання бідності, викорінення нерівності та несправедливості. З 2016 року WABA започаткувала 15-річний план по здійсненню цілей сталого розвитку шляхом пов’язування кожної з таких цілей з грудним вигодовуванням.

Метою Всесвітнього Тижня - 2021 є акцентування уваги громадськості на цінності грудного вигодовування та популяризація здорового способу життя.   

 Грудне вигодовування – це ключовий елемент, який  обумовлює благополучний початок життя, рівність, розвиток, закладає основи здоров’я та розумових здібностей, є важливою складовою турботи про світ, в якому ми всі живемо.

Діючи разом, підтримаємо батьків і забезпечимо умови для грудного вигодовування сьогодні і для майбутніх поколінь!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь