A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

В Бортниках буде музей та еко майстерня

Дата: 23.07.2021 09:42
Кількість переглядів: 734

Фото без опису

Музей буде розташований на території Родинного Дому «Жива Перлина». Роботи розпочалися в середині травня, а його відкриття заплановане на серпень цього року.

Засновницею музею стала сестра Теодосія, яка вже два місяці живе в Бортниках.  Саме під її керівництвом відбуваються ремонтні роботи, а вихованці родинного дому активно у всьому допомагають. Приїхала сестра не з порожніми руками, а з готовими експонатами, які виготовляла вісім місяців.

  Основною метою майстерні є утилізація і переробка сміття на витвори мистецтва. Тут будуть представлені роботи, виготовлені з відхідних матеріалів: картону, паперу, пінопласту, пластику і навіть старого посуду, меблів та одягу і безлічі непотрібних дрібничок. В приміщенні музею також функціонуватиме еко майстерня. Реалізація даного проекту допоможе зберегти екологію довкілля та розвинути бачення прекрасного довкола нас.

    «Основна моя творчість – це так зване утилітарне мистецтво (перероблення відходів на вид мистецтва), - розповідає сестра Теодосія. – У нас воно не дуже поширене, про нього небагато людей знають, а займаються узагалі одиниці. В інших країнах держава  навіть платить дотації, щоб створювати такі майстерні. Адже вони працюють і як утилізація,  і як культура, творчість, мистецтво.  Але що для більшості -  непотріб: картон, використаний пластик, для мене – матеріал для творчості. Процес творчості для мене – радість, а його результат – дітям та дорослим втіха. Це утилітарне мистецтво я хотіла показати насамперед дітям – що з мотлоху можна зробити щось цікаве і творче – і він не захаращуватиме природу, а перетвориться на витвори мистецтва. Дітям подобається».

Сестра Теодосія перебуватиме в Бортниках до кінця серпня. «Те, що від мене залежить, я роблю. Здебільшого це декор, частково ремонт, - розповідає монахиня. - Ентузіастів допомогти не багато, але є. Цього тижня зробили підлогу з саману – це глина, пісок і подрібнена солома. Зробила декор, українську піч у натуральній величині, облаштувала кімнату для експонатів».

Усі бажаючі, хто хоче допомогти зреалізувати цікаву ідею по облаштуванню музею,  можуть перерахувати кошти на Родинний Дім "Жива Перлина" - ЄДРПОУ 32991619, р/р UA883253650000026003030863848 в ПАТ "Кредобанк" м. Жидачів, або на картку Приватбанку 4149439004820373, отримувач Марків Руслан Миколайович. Якщо хтось хоче отримати більше детальної інформації або стати волонтером цього проекту, можна написати Руслану в месенджер або на електронну адресу: markivruslan@gmail.com

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь