A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Увага !!! З 01 липня 2021 року ДЕРЖПРАЦІ  у взаємодії з ДПС розпочне інспектування з питань виявлення не задекларованих працівників.

Дата: 02.07.2021 08:47
Кількість переглядів: 619

 Фото без опису

Ходорівська міська рада в рамках інформаційної кампанії щодо неприпустимості використання не задекларованої праці звертає увагу роботодавців на недопущення порушень законодавства про працю.

    З 1 липня Держпраці у співпраці з Державною податковою службою України розпочнуться інспектування з метою виявлення роботодавців, що використовують не задекларовану працю, та стимулювання їх до оформлення трудових відносин. Заходи відбуватимуться в рамках другого етапу кампанії відповідно до Національного плану спільних дій щодо зниження рівня не задекларованої праці на 2021 рік. Тепер у полі зору будуть роботодавці, які не відреагували на тривалу інформаційну кампанію та продовжують ухилятись від декларування найманих працівників, не сплачують податки та єдиний соціальний внесок.

     Відповідно до чинного законодавства інспектор праці може безперешкодно прийти до будь - якого роботодавця в будь - який день та час з метою перевірки оформлення трудових відносин.

  Відповідно до статті 265 Кодексу Законів про працю України, розмір санкцій за порушення законодавства про працю складає 10 мінімальних заробітних плат, що у 2021 році становить 60,0 тис. грн., а вчинення такого порушення повторно протягом двох років обійдеться роботодавцеві вже у 30 мінімальних зарплат за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, що складатиме 180,0 тис. гривень

   Якщо Ви вважаєте, що використання не задекларованої праці спрощує ведення бізнесу та зменшує фінансові витрати, ви помиляєтеся. Фінансові ризики і наслідки використання не задекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства. Адже при виявленні не задекларованих працівників невідкладно будуть вживатися заходи щодо притягнення до відповідальності за порушення у сфері законодавства про працю та податкового законодавства.

   Не задекларована праця наносить значну шкоду суспільству. Люди, які погоджуються на неофіційну зайнятість, ставлять себе у ненадійне та небезпечне становище, оскільки позбавлені захисту своїх соціально-трудових прав. Зокрема, це право на нормований робочий день та безпечні умови праці, право на лікарняні, відпустку та пенсійне забезпечення.

     Головне управління Держпраці у Львівській області зобов’язало Ходорівську міську раду, як орган місцевого самоврядування в рамках реалізації повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» інформувати органи Держпраці про можливі факти використання суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на території громади,  найманої праці без оформлених трудових відносин та без реєстрації в органах Державної податкової служби для прийняття рішень про проведення контрольних заходів у вказаних суб’єктів господарювання.

      В черговий раз закликаємо до реєстрації в органах Державної податкової служби та не намагатися обійти законодавство.  Якщо використовуєте найманих працівників - укладайте з ними трудові договори та сплачуйте податки, бо лише задекларована праця вбереже від штрафу та допоможе розвивати бізнес.

 

    Начальник управління фінансів                                                                  Іванна Глушко

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь