A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Новини з сесії

Дата: 13.06.2021 17:57
Кількість переглядів: 623

Фото без опису

8 червня відбулася сесія Ходорівської міської ради. 24 депутати, присутні на засіданні розглянули 56 питань порядку денного.  Всі питання, винесені на розгляд, були детально вивчені і обговорені на профільних комісіях напередодні. Кожна із комісій шляхом голосування підтримала чи відправила на доопрацювання, запропоновані  до їхнього розгляду проекти рішень.  Першочергово депутати одноголосно проголосували за відміну рішення  ХХХVI сесії VIIІ скликання  № 4010 від 16.06.2020 року про погодження намірів будівництва сміттєпереробного об’єкта на території Ходорівської міської ради за межами населеного пункту села Жирова, задля зручності громадян, оскільки сесію відвідала ініціативна група Жирівської сільської ради.

Варто зауважити, що цієї сесії  вперше голова бюджетної  комісії  депутат Юрій Яремишин започаткував добру практику бути співдоповідачем по кожному питанню, яке розглядалося на бюджетній  комісії. Доводив до відома депутатів і присутніх про висновки депутатської комісії за результатами розгляду відповідного проекту рішення. Голови решти депутатських комісій підтримали таку ініціативу і також співдоповідали про висновки профільних депутатських комісій.

У блоці бюджетних питань взяли до відома  звіт про виконання бюджету за  І квартал 2021 року, зокрема: доходи загального фонду  42089,9 тис.грн,  що становить 100,7 % до бюджетних призначень, спеціального фонду - 738,8  тис. грн. (99,88 % до планових призначень); видатки  загального фонду - 36570,0  тис. грн, що становить 84,63 % планових  призначень, спеціального фонду -  870,7  тис. грн. (18,25%) .

   - Внесли зміни до показників міського бюджету, зокрема  виділили з бюджету 50 тисяч на проведення робіт із розроблення техніко-економічного обґрунтування щодо доцільності розміщення на території Ходорівської громади сміттєпереробного об’єкта.

   - Затвердили розпорядження міського голови та рішення виконкому прийняті у міжсесійний період. Здебільшого, даними документами перерозподілялись видатки з метою недопущення кредиторської заборгованості, зараховувались кошти, які надходили у вигляді субвенцій, зокрема 60 тисяч 343 гривні для відділу освіти для надання державної допомоги особам із особливими освітніми потребами.

-  Внесли зміни у бюджет розвитку, зокрема провели заміну об’єкту «Капітальний ремонт внутрішніх приміщень корпусу №1 КНП «Ходорівська міська лікарня» на «Реконструкція приміщень КНП «ХМЛ» із спрямуванням коштів у сумі 720 тисяч.

    - Встановили ставки єдиного податку для фізичних осіб підприємців, які здійснюють господарську діяльність на території Ходорівської міської ТГ на 2022 рік у розмірі 10% розміру прожиткового мінімуму для І групи платників єдиного податку, 20% - для ІІ групи. Голова профільної комісії з питань бюджету Ю.Яремишин повідомив, що на комісії були зауваження від депутатів та звернення підприємців стосовно зменшення податку, однак, враховуючи стан бюджету, вони не були задоволені.

    Ставки та пільги зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затвердили на рівні минулого року в розмірі 0,5%. Встановили транспортний податок та ставки туристичного збору. Начальник фінансового відділу пояснила, що платників туристичного збору на території громади у минулому році було троє, а транспортного податку, який сплачують власники авто, вартість яких становить 375 розмірів мінімальних заробітних плат – один.

     Депутати проголосували за надання дозволу міській раді на участь у реалізації проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України та залучення коштів Європейського інвестиційного банку та визначили пріоритетні об’єкти в галузі медицини і спорту для участі – «Будівництво спортивного корпусу із залом, адміністративно-побутовими приміщеннями, та приміщеннями для індивідуальної силової підготовки по вул.Шевченка,35 в м.Ходорів Львівської області» та «Реконструкція приміщень КНП «Ходорівська міська лікарня» Ходорівської міської ради Львівської області».     Міський голова довів до відома присутніх, що навіть якщо громада не стане переможцем, то виготовлена документація на ці об’єкти буде кроком вперед  до їх подальшої реалізації.

    Внесли зміни:

- у загальну чисельність і структуру відділу освіти шляхом введення посади інженера з організації експлуатації та ремонту закладів освіти у кількості одна штатна одиниця.

- до Програми соціального захисту окремих категорій населення та підтримки закладів з питань соціального захисту на 2021 - 2023 рр., доповнивши її пунктом про відшкодування  пільг  з  послуг  зв’язку  учасникам бойових дій, які користуються стаціонарними телефонами.

- до програми «Духовність рятує світ», зокрема, в частині учасники програми, «Релігійні громади УГКЦ Ходорівської ТГ» замінили на  «Релігійні громади Ходорівської  ТГ».

- до Положення про громадський бюджет, куди ввели від 20% і більше фінансової участі громади.

- до рішення сесії «Про встановлення плати за харчування в закладах дошкільної освіти та звільнення від оплати за харчування дітей пільгових категорій», включивши до переліку внутрішньопереміщених осіб.

- до Положення «Про порядок надання матеріальних допомоги малозабезпеченим мешканцям  громади з  «Фонду  депутата», доповнивши, що загальна сума фінансової допомоги не може перевищувати об'єднаної суми, що мають депутати у своєму розпорядженні відповідно до п 2.2 даного положення. У разі необхідності надання більшої суми  коштів громадянину, рішення приймає виконком  Ходорівської  міської ради.

Затвердили склад Молодіжної ради та перелік установ, що фінансуються з бюджету міської ради у 2021 році.

    Депутат від ВО «Батьківщина» М.Угрин достроково склала повноваження. Секретар ради М.Гавінська повідомила, що рішення про припинення повноважень буде направлене до Ходорівської міської територіальної виборчої комісії, яка, відповідно до ЗУ «Про вибори» подасть на наступну сесію кандидатуру нового депутата, який набрав найбільшу кількість голосів.

    Затвердили положення про офіційний сайт міської ради та он-лайн трансляцію засідань сесій і виконкомів міської ради. Апаратом міської ради розпочато підготовку і проведення необхідних робіт для проведення онлайн трансляцій.

Не вдалося затвердити зміни до регламенту ради, Положення про звітування міського голови, виконавчих органів, постійних комісій та депутатів, Положення про місцеві ініціативи та про громадські слухання, однак голова пояснив, що спочатку доцільно внести зміни в Статут громади, бо це основний документ громади, зареєстрований Мінюстом, який створювався ще у 2016 році, а після цього можна затверджувати Положення. 

    Рішенням сесії були змінені назви вулиць.  Вулицю Кутузова у місті Ходорові перейменовано на провулок Сосюри та вулицю Галана у селі Вибранівка на Лісову.

     У блоці земельних питань прийняли понад п'ятсот рішень, серед яких дали дозволи на виготовлення та затвердили технічні документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, відмовили в задоволенні звернень по земельних питаннях, дали дозвіл  НЕК «Укренерго» на встановлення земельного сервітуту на земельні ділянки шляхом укладення договорів земельного сервітуту між НЕК «Укренерго» та Ходорівською міською радою – власником земельних ділянок та інші.

      У різному розглянули депутатські звернення стосовно заснування стипендії для обдарованих дітей і молоді, підтримали звернення від ВО «Батьківщина» до Президента України та Верховної Ради про заборону розпродажу земель сільськогосподарського призначення та звернення депутата А.Чада про те, щоб ліси, які є на території Ходорівської громади та входять до складу комунального лісового господарства  «Галсільліс», при реорганізації господарства передали у користування громади. 

   З прийнятими  рішеннями і поіменним голосуванням можна ознайомитись на офіційному сайті Ходорівської міської ради у розділі Офіційні документи. Відео сесії можна переглянути у розділі Відеозаписи (сесії міської ради та виконавчого комітету) VIII скликання 2020-2025 роки


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь