A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Коментар міського голови

Дата: 21.05.2021 16:33
Кількість переглядів: 3683

Фото без опису

Розмова з Олегом Коцовським про підводні камені у роботі Ходорівської міської ради VIII скликання.

Йшла мова про співпрацю з Європейським банком реконструкції і розвитку, на якому етапі зараз цей процес?

 5 років тому Уряд України уклав  угоду з Європейським Банком реконструкції і розвитку щодо фінансування розвитку медицини і спорту в Україні у співвідношенні розподілу фінансів 80% безповоротної позики ЄБРР і 20% коштів української сторони. Зараз фінансуються проєкти  у галузях медицини і спорту, що є для нашої громади дуже актуальним. Дуже не просто стати учасниками даного проєкту, адже є багато охочих взяти участь у даній програмі, щоб залучити кошти у свою громаду. Хочу довести до відома громади, що цьогоріч нам вдалося сконтактувати з координаторами реалізації даного проекту і розпочати співпрацю щодо включення капітального ремонту приміщень  КНП «Ходорівська міська лікарня» і придбання високотехнічного обладнання для лікарні та спорудження спортивного комплексу в нашому місті. Дані роботи вимагають серйозного фінансування в межах  від 50 до 200 млн. гривень.  Оскільки  ми передбачали розвиток даних сфер у нашій громаді, зокрема у Ходорові, тому частину необхідної документації на даний час виготовлено, решта – готується. Ми щиро сподіваємося, що дана програма запрацює у цьому році і буде завершена у 2022 році.

Дана будівля є візитівкою Ходорова. Чи приділили ви увагу збереженню архітектурної пам’ятки при розробці проєктної документації?

Нещодавно  я зустрівся з ФОП «Лаврін В.С.» який розробив охоронний договір на пам’ятку архітектури місцевого значення №452 (корпус №1 КНП «Ходорівська міська лікарня»).  П. Лаврін разом зі своїми спеціалістами провели належні обстеження покрівлі, стан дерев’яних конструкцій та черепиці. Вони підготували відповідні висновки, зробили фотофіксацію, з якої видно, що будівля знаходиться у критичному стані. Фото додаю. Потрібно замінити каналізаційні комунікації, водопостачання, опалення, облаштувати санвузли і т.д. Ми плануємо розмістити у корпусі №1 КНП «Ходорівська міська лікарня» адміністративні відділи лікарні, денний стаціонар, сучасну поліклініку, фізіотерапевтичне відділення.  Тут ще додам, що Ходорівська міська рада, як і керівнитво КНП «Ходорівська міська лікарня»  зацікавлені у збереженні культурної спадщини Ходорівщини, зокрема даної пам’ятки. Звичайно, ми прекрасно усвідомлюємо, що роботи по цьому об’єкту мають проводитися без порушень законодавства. 

До речі, до даних спеціалістів зверталися не лише уповноважені особи Ходорівської міської ради, а й наші «доброзичливці», які всіма способами, правдами і неправдами  намагаються завадити розвитку громади і втіленню таких важливих і потрібних проєктів.

Ви маєте на увазі, що є особи, які не підтримують цю унікальну ініціативу?

 Після прийняття рішення «Про надання дозволу на виготовлення проєктно-кошторисної документації з реконструкції приміщень КНП «Ходорівська міська лікарня» Ходорівської міської ради Львівської області» від 18 квітня 2021 року надійшло звернення від депутата від Української Галицької Партії Ростислава Гапонюка, яке я надаю на розсуд громади (фото). Як я і зазначив у відповіді на його інше чергове депутатське звернення, що  його «плани «перешкоджати громаді» залишилися незмінними. На даний час ви робите все, щоб не дати можливості Ходорівській міській раді залучити кошти Європеського Банку у розмірі 16 млн. гривень для проведення реконструкції «старого терапевтичного відділення» під облаштування сучасної поліклініки для потреб 26 тисяч мешканців Ходорівської міської територіальної громади».

Крім цього, були неодноразові телефонні звернення зі скаргами в обласну комісію охорони культурної спадщини про включення в проєкт розвитку медицини корпус №1 (колишня терапія) на предмет отримання дозволу на проєктування і проведення робіт, керуючись ЗУ «Про охорону культурної спадщини».

 

Тоді варто поцікавитися, яке ставлення депутатів щодо участі у проєкті?

Частина депутатів, особливо ті, які також були депутатами попереднього скликання, підтримують таку співпрацю, бо бачать у цьому логічне продовження розвитку медицини в Ходорівській громаді, започаткованого у 2016 році. Однак, представники окремих партій, особливо Української Галицької Партії перешкоджають  втіленню даних проєктів в реальність.

 Інвестори світового банку встановили чіткі часові рамки: до 01.06.2021 року ми маємо надати зведені кошториси по медицині і спорту. Нажаль, неодноразові втручання «доброзичливців», зокрема дзвінки у відділ охорони культурної спадщини, і самоуправство призвели до того, що даний об’єкт випадає із загального проєкту розвитку медицини в нашому місті.

З вказаного вище можна зробити висновок, що між Вами з Ростиславом Гапонюком  є конфлікт. Чи можете про це детальніше розповісти?

Стосовно Ростислава  Гапонюка, вважаю, що треба довести до відома громади інформацію про  попередні дії, позицію щодо Ходорівської громади  його як депутата, якого підтримала Українська Галицька Партія. Він балотувався на голову громади у 2020 році, як і Галина Козяр, яка висувалася кандидатом на  голову від партії «ГОЛОС». Ростислав Гапонюк, працював заступником у Новострілищанській громаді, а Галина Козяр займала посаду голови Новострілищанської громади. Вони, замість того,  щоб йти на вибори до Бібрської громади, куди приєднали Новострілищанську, продовжувати лобіювати  інтереси своїх громадян, «докерувалися» у Новострілищанській громаді і безсоромно вирішили прийти до влади у Ходорівську громаду.  Чого вартує лише відео, яке гуляє  інтернетом про проведення ними сесій «Галя балувана», як то кажуть і сміх, і гріх. Подивіться, хто ще не бачив. https://www.youtube.com/watch?v=DMoDd7WxdWM.

Дуже шкода, що я не зміг приймати участь у передвиборчому процесі у 2020 році. Мою кандидатуру на пост міського голови висунула ПП «Європейська Солідарність». Через важку хворобу я не зміг розповісти усю відому мені правдиву інформацію про вищезгаданих осіб і їхню діяльність, спрямовану проти Ходорівської громади, яка триває з моменту задуму об’єднати навколишні сільські ради в громаду з центром у Ходорові в межах реформи децентралізації, донести до громади мою позицію. Ці особи без докорів сумління розкололи історично сформовані межі району, відокремили частину території і віддали в Бібрську громаду.

 Дані керівники були ярими противниками розвитку медицини в нашій громаді. Прикладом цього є прийняте ними рішення про розподіл медичної субвенції щодо надання послуг вторинного рівня. Субвенцію розподілили приблизно так: близько 300 тис. грн. Жидачівській лікарні, Бібрській – близько 500 тис. грн., Ходорівській – близько 800 тис.грн. Хоч, в основному, всі жителі Новострілищанської  громади отримували медичні послуги у Ходорівській громаді.

 Мене, як голову громади, турбує функціонування і забезпечення нашої лікарні. Мною приймалися певні кроки по роз’ясненню керівництву Новострілищанської громади наших бачень. Та порозуміння ми так і не досягли. Більше того, керівництво Новострілищанської громади зверталося з позовом у суд на прийняті нами кроки. Участі у цих судових справах Ходорівська міська рада практично не приймала, значної уваги ми  їм не приділяли, тому і програли. Це стало приводом активного обговорення і вихваляння в соцмережах «правильності» дій керівництва Новострілищанської громади.

Підсумовуючи сказане, поділіться своїм баченням подальшої роботи ради.

Сподіваючись на налагодження співпраці і знаходження компромісних рішень для злагодженої роботи на благо Ходорівської громади, депутатам  від УГП було запропоновано очолити більшість депутатських комісій, чим вони хизуються на кожному кроці. Але це не привело до конструктиву і очікуваної співпраці в роботі, тому пора задуматися над тим, чи варто їм очолювати постійні депутатські комісії. Постійні  провокації, збурювання населення і перешкоджання роботі, як от у випадку з ремонтом у колишній терапії Ходорівської лікарні, серйозно гальмують процеси розвитку громади. Владу критикувати легко, але можна приймати критику від того, хто зробив краще, а Ростислав Гапонюк чи Галина Козяр, чи кожен з депутатів від УГП нічого вагомого для Ходорівської громади не зробили, хіба слова, слова, слова, а де справи???

Якщо робота депутатів далі буде спрямована проти прогресу нашої громади, триватиме непорозуміння блюзнірство і самоуправство, моє рішення - розпустити Ходорівську міську раду VIII скликання.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь