A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Поліцейські будні. У Ходорові затримали шахрайку, яка ошукувала людей похилого віку

Дата: 13.05.2021 11:47
Кількість переглядів: 1549

Фото без опису

   Поліцейські офіцери громади Ходорівської ТГ майор поліції Ярослав Зварич та старший лейтенант Володимир Кулецький спільно з заступником начальника патрульної поліції відділеня № 1 Стрийського районного відділу ГУ НП  у Львівській області майором поліції Володимиром Фірманом встановили особу та затримали злочинницю, яка ошукувала людей похилого віку. 

    Жінка стояла біля банкомату «Ощадбанку», а коли хтось з пенсіонерів підходив до банкомату, щоб зняти готівку, пропонувала свою допомогу. Шляхом зловживання довірою обманювала стареньких і перераховувала кошти на свій рахунок.  Гроші, які їй вдалось отримати, шахрайка використовувала на власні потреби. Як вдалося встановити, жертвами такої банківської афери від січня 2021 року стало близько 10 людей. Особу злочинниці встановили за допомогою відеокамер з вулиці Грушевського. Нею виявилась 36-річна мешканка Молодинчецького старостинського округу. 

     На даний час слідство триває. Шахрайці загрожує кримінальна відповідальність за ч.2 Ст.190 КК України (шахрайство). Дане діяння, вчинене повторно, карається штрафом від 3 до 4 тис. неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від 1 до 2 років, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

    На сьогодні встановлено особи десятьох потерпілих, проте їх може бути більше. Тож, якщо ви теж стали жертвою цієї аферистки, повідомте поліцейських офіцерів громади.

    Поліцейські вкотре нагадують про непоодинокі випадки афер, найпоширеніші з яких – це «купівля неіснуючого товару в інтернеті», «ваш родич в поліції - потрібні гроші для його визволення» та «ваша банківська картка заблокована або зафіксовані спроби несанкціонованого втручання у ваш рахунок – назвіть ваші особисті дані».  Пам’ятайте,  Ваша пильність, обережність та інформованість - надійний захист від дій аферистів. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь