A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Відбиток на сьогодення… 35 років катастрофі Чорнобиля

Дата: 26.04.2021 08:21
Кількість переглядів: 717

Фото без опису

 

35 років страшна Чорнобильська трагедія відгукується у серцях українців гірким смутком, скорботним болем, невимовною тугою. 35 років чорний день продовжує хвилювати людей: i тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, i тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Уже давно вiддзвенiли чорнобильські дзвони, але у пам’ять всього людства вони увійшли стогоном i болем душі на століття.
       26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу. Вітер поніс на північний захід небезпечні радіоактивні ізотопи, які осідали на землю, проникали у воду.

По всій Україні та за її межами 26 квітня вшановують пам'ять ліквідаторів та учасників трагедії на Чорнобильській АЕС. У закладах загальної середньої освіти Ходорівської  МТГ були проведені різноманітні заходи, приурочені цій даті, а саме: тематичні виховні години, години спілкування, екологічні години, перегляди відеороликів, фільмів, книжково-журнальні виставки.

Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонам українців, її наслідки ще довго відчуватимуть на собі майбутні покоління. Але життя триває. І ним ми зобов’язані тим людям, які собою закривали нас від страшної біди. Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь