A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Підсумки VII міжобласного шахового турніру

Дата: 12.03.2021 10:21
Кількість переглядів: 554

          Фото без опису

  28 лютого в Ходорові в приміщенні ЗЗСО №3 імені Героя україни Романа Точина відбувся традиційний VII міжобласний шаховий турнір пам’яті героя України Романа Точина і Небесної Сотні.

            Незважаючи на covid-19 на турнір прибули шахісти трьох областей. Позмагатися за шаховою дошкою виявили бажання шахісти Бучацького, Зборівського і Козівського районів Тернопільської області, Рогатинського району Івано-Франківської області, міста Львова і Жидачівського району Львівської області.

            За традицією шахісти спочатку зібрались біля меморіальних дощок Романа Точина та Івана Сперелупа і вшанували Героїв Революції Гідності хвилиною мовчання. Потім біля шкільної каплички і Кутка слави Героя України Романа Точина і небесної Сотні, де до них звернулася заступник голови Ходорівської міської ради О.Мельник. Після привітання вона нагадала про трагічні події, які сталися 20 лютого 2014 року, коли від кулі ворожого снайпера загинув Ходорівчанин Роман Точин і коротко описала його життєвий шлях, багатогранні таланти і, особливо, його високу громадянську свідомість, яка привела його до лав захисників Революції Гідності.  Вона подякувала всім за участь в турнірі пам’яті і закликала всіх щирою молитвою просити у Господа Бога прощення гріхів, всім хто пожертвував своїм життям у цей важкий час і побажала успіхів в турнірі.

            Свою вдячність і побажання успіхів у турнірі висловила і дружина Романа Точина – Ліля. Потім до присутніх звернувся організатор турніру В.Ковтало. Він нагадав як був започаткований турнір, як у 2015 році на відкритті першого турніру міський голова О.Коцовський висловив пропозицію проводити цей турнір щорічно і, на далі, вважати його традиційним. Тоді ж він пообіцяв, що міська рада буде всіляко сприяти і надавати всебічну організаторську і матеріальну допомогу.

            Надалі головний суддя турніру І.Березовський ознайомив присутніх з регламентом турніру. Турнір проводився за швейцарською системою в 9 турів по 15 хвилин на обдумування ходів кожному учаснику за правилами швидких шахів.

            Пари суперників для першого  і всіх наступних турів визначали за допомогою комп’ютерної програми. Турнір пройшов добре організовано і злагоджено і після 9- туру комп’ютерна програма видала підсумкову таблицю.

            Перше місце, набравши 7 очок, виборов І.Дідух зі Львова. Друге і третє місця, набравши по 6,5 очок зайняли ходорівчанин Ю.Лешко і львів’янин В.Наритник. З таким же результатом четверте і п’яте місце посіли І.Пиріг з Гніздичева і В.Савка із Рогатина. Високі місця також посіли Л.Курцеба із Бучача, В.Верхова зі Львова і Є.Трушак із Рогатина, які набрали по 6 очок, І.Березовський із Монастирця і А.Кобрій із Гніздичева – по 5,5 очок.

            Переможець турніру І.Дідух був нагороджений пам’ятним кубком, грамотою Ходорівської міської ради і грошовим призом. Ю.Лешко і В. наритник за друге і третє місця нагороджені грамотами і грошовими призами. Учасники, які увійшли в першу десятку також отримали грошові призи. Крім того грамоти і грошові призи було вручено в номінаціях:

  • За кращий результат серед шахістів – ветеранів віком понад 60 років – І.Пиріг.
  • За кращий результат серед шахістів – ветеранів віком понад 70 років – М.Федоришин з Нових Стрілищ.
  • За кращий результат серед шахістів – ходорівчан – Д.Ратич.
  • За кращий результат у зустрічах з призерами – В.Верхова (Львів).
  • За найкоротшу партію – І.Гілецький (Любша).
  • Наймолодший учасник турніру – дев’ятирічний Микола Крук із Рогатина.

Після завершення турніру і вручення нагород всіх учасників було запрошено до залізничного кафе. Де їх пригостили щедрим і дуже смачним обідом.

            На завершення хочу подякувати всім, хто долучився до проведення турніру: Петру Юськіву за кондитерські вироби і напої, колективу і директору кафе «Привокзальна» Юрію Юрчаку за смачну і багату гостину, Володимиру Олеськіву за гарно оформлені грамоти, Відділу освіти, молоді та спорту Ходорівської міської ради,  директору школи Любов Мільовській за надане приміщення.

            Учасники турніру неодноразово наголошували на добрій організації турніру і вдячність за запрошення, відзначаючи високу організацію і щедрий прийом.

            Дякую міському голові Олегу Коцовському і його заступнику Ользі Мельник за підтримку і допомогу в організації турніру.

З повагою, організатор турніру Василь Ковтало

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь