Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Безпека дітей в інтернеті

Дата: 22.02.2021 11:59
Кількість переглядів: 783

Фото без опису

  Трагічні події, які сталися з підлітками через небезпечні ігри в соціальних мережах турбують суспільство. Діти потрапляють під вплив маніпулятивних відео . Також поширюються чутки про нові «групи смерті», подібні до «синього кита», які призводять до самогубства.

   Уповноважений з прав дитини в Україні Микола Кулеба підтримав ідею заборони в Україні соціальних мереж, в яких відсутній контроль за шкідливим для дітей контентом.

   На сайті МОН можна знайти розділ «БЕЗПЕКА ДІТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ» для підвищення рівня обізнаності батьків і вчителів bit.ly/3axYT62. Зокрема, розміщені поради для батьків щодо організації взаємодії «дитина-інтернет-мобільний зв'язок» від Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

   Чат-бот «КІБЕРПЕС» у Telegram і Viber допоможе дізнатись про те, як діяти дітям, батькам і вчителям у разі кібербулінгу та анонімно отримати допомогу.

Також можна знайти матеріали для проведення уроків та квестів для різних вікових груп щодо безпечної поведінки в інтернеті.

  

  У школах Ходорівської громади проводять заходи для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний інтернет та про захист у цифровому середовищі. Вчителі пояснюють дітям, як поводитися з інформацією, яку вони отримують із ноутбука чи телефона, вчать правила особистої безпеки в інтернеті.

 Закликаємо батьків бути пильними, слідкувати за сторінками дітей у соцмережах.

   Хочемо повідомити, що діють телефони «гарячих ліній», за якими діти можуть отримати психологічну підтримку в разі, якщо вони потрапили в ризиковані для здоров’я ситуації, в тому числі випадки, пов’язані із соціальними мережами.

Національна дитяча гаряча лінія:

0-800-500-225 (безкоштовно зі стаціонарних)

116111 (безкоштовно з мобільних)

Безкоштовна цілодобова гаряча лінія для жертв домашнього насильства – 15-47

Безкоштовна Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства- 116-123

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень