A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Схилімо низько голови в скорботі... Вшануймо пам’ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 19.02.2021 10:24
Кількість переглядів: 1145

 

Фото без опису

Майдан – це вже не назва головної  площі країни, це синонім жертовності, патріотизму та героїзму свідомих українців, які вийшли на захист  ідеалів демократії, обстоювали  права та свободи людини, європейське майбутнє України.

Фото без опису

Не залишились осторонь таких важливих історичних моментів новітньої історії України і ходорівчани.

Герой України Роман Точин одним із перших вирушив відстоювати ідеї до Києва. Приїхав на Євромайдан  1 грудня, після побиття студентів силовиками. Сотня Точина охороняла першу, Львівську барикаду на Інститутській вулиці у місті Києві. 20 лютого зранку пролунали перші постріли з боку силовиків. Розпочався перший прорив протестувальників, незабарам розпочалася і друга хвиля наступу на вулиці Інститутській, під час якої смертельних вогнепальних поранень зазнав наш Роман Точин. Він боровся до останнього, відчайдушно намагався врятувати побратимів під час обстрілів силовиками. Але куля його не пошкодувала, не минула. Тіло винесли з поля бою та ідентифікували в шпиталі готелю Україна. Роман похований з усіма почестями у Ходорові.  

Фото без опису

Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих. Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери. Найстаршому – Іванові Наконечному – виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарієві Войтовичу – лише 17.

21 лютого 2014 року на Майдані відбулося прощання із полеглими, названими Небесною Сотнею, під час якого пролунала українська пісня “Плине кача...”, що стала реквіємом майданівцям. За однією з версій, автором вислову “Небесна Сотня” є поетеса Тетяна Домашенко, яка під враженням подій написала вірш “Небесня Сотня воїнів Майдану” (21–22 лютого 2014).

Приємно, що  Верховна Рада ухвалила Постанову про визнання  Революції Гідності одним з ключових моментів державотворення України. Це ще один аргумент суверенності і незалежності України, визнання Героїв України і їх жертовного патріотизму.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у заходах, присвячених  вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні, зокрема у поминальній панахиді і запалюванні свічок на алеї Героїв Небесної Сотні Львівщини у м. Ходорові сьогодні, о 11.00 год.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь