A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

До уваги платників податків - фізичних осіб! Відстрочення податкового боргу, що не перевищує 6800 гривень!

Дата: 01.02.2021 10:23
Кількість переглядів: 429

10.02.2020 набрав чинності Закон України від 04.12.2020 №1072-ІХ „Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОУЮ-19, спричиненої корона вірусом 5АЯ8-СоУ-2” (далі - Закон №1072) та згідно якого

надано право платникам податків-фізичним особам, у тому числі самозайнятим особам, податковий борг яких у загальній сумі не перевищує 6800 гривень, отримати відстрочення, без нарахування процентів за користування ним, до 29 грудня 2021 року на суму податкового боргу (у тому числі штрафні  санкції, пеня та проценти за користування відстроченням), що обліковувалася за такими платниками податків станом на 01 грудня 2020 року; і залишилась непогашеною станом на дату надання відстрочення.

При повному погашенні платником податків суми відстроченого податкового боргу не пізніше 29 грудня 2021 року, штрафні санкції і пеня на такі сплачені відстрочені суми не застосовуються та не нараховуються, а застосовані (нараховані) коригуються до нульових показників.

Платники податків оформлюють у довільній формі заяви про відстрочення податкового боргу і подають їх до територіальних органів ДПС у будь-який зручний для платника спосіб. Якщо у платника податків наявний податковий борг, що обліковується у декількох територіальних органах ДПС, заява надається до кожного такого органу окремо. Податкова служба нагадує, що у зв’язку з| карантинними обмеженнями через СоуісМ9 та для економії власного часу платник може подати заяву на відстрочення податкового боргу й через приватну частину Е-кабінету.

У разі якщо ж загальна сума податкового боргу платника податків станом на 1 грудня перевищує 6800 грн, або ж платник не підпадає під дію Закону №1072, то в місячний термін контролюючий орган надсилає йому відмову у наданні відстрочення.

Якщо платник податків погасив суму відстроченого податкового боргу у повному обсязі раніше, ніж 29.12.2021, такий платник може подати до органу (органів) ДПС заяву (заяви) щодо скорочення терміну відстрочення.

Разом з цим, у разі непогашення платником податків повної суми відстроченого податкового боргу до настання визначеного строку (29.12.2021), а  також у разі її погашення після 29.12.2021, штрафні санкції і пеня на відстрочені порядку суми, що залишаться непогашеними, нараховуються у загальному порядку згідно з вимогами Податкового кодексу України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь