A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Учні Піддністрянського НВК створили унікальні ялинкові прикраси з фрагментами узорів вишивки Ходорівщини

Дата: 28.01.2021 08:54
Кількість переглядів: 965

Фото без опису

 Новорічну іграшку з фрагментом узору вишивки рідного краю вирішили створити вчителі Піддністрянського НВК ім..Братів Олійників  Іванна Мельник та Ганна Могильна. Ідею із радістю підтримали учителі, учні, батьки та директор школи Микола Гай.

  «Святкова майстерня стартувала. Маленька ідея переросла у творчий проєкт «Вишивані рукотвори», - написала у себе на сторінці Іванна Мельник. - Обговорення, дискусії щодо вдалого підбору тканини і ниток, декоративної оздоби та інструментів. Озброєні досвідом і практичними навичками, вимірювали, розкроювали, приміряли, припасовували узори, які теж свого часу відшивали з сорочок та рушників із бабусиних скринь».

 Розпочата у школі робота продовжилася у затишних домівках учителів та учнів, де діти пояснювали матусям, бабусям про те, «що то таке має бути і, що вони мають зробити разом». Задушевні розмови переходили у процес створення красивих взорів, де кожен хрестик - то знак, де кожен колір - то символ.

 «В цей час, на паралелі духовного виміру, творилося ще одне маленьке диво - продовжувався ланцюжок збереження звичаїв та традицій, які передали нам у спадок, - пише І.Мельник. - Нехай у сучасній інтерпретації, але ми раді, що нам вдалося переплести, обняти різдвяним серпанком спогад, даючи йому право бути у вигляді маленької, красивої прикраси із великою духовною суттю».

  Ялинкові прикраси вишивали  Л.Є. Гальчук, Ю.М. Богданова, Г.М. Лесів, М.І.Дектеренко, Л.Я. Кравс, Г.Б. Могильна, І.В. Фенчин, Л.П. Зубрицька, Н.В. Андріанова, І.І.Мельник  та учні Балян Діана, Кокош Віталій, Лашко Василина, Качмар Соломія, Кравець Анастасія, Колодій Вікторія, Баран Святослав, Зелена Божена, Фізяр Ксенія, Кучминда Вікторія, Дектеренко Вероніка, Дронь Юлія, Могильна Лілія, Богданова Олена, Бубенко Марта.Фінансово підтримали проєкт М.В.Гай, М.В. Федиш, Г.Р.Гай, Н.Б.Попадич,О.Р.Ревер,  Н.О. Ільчишин, І.А.Чех.

 Незважаючи на поширення коронавірусу та карантинні обмеження Центр творчості Галичини для дітей та молоді продовжує підтримувати добрі традиції попередніх років і цього року переформатував Всеукраїнський конкурс «Різдвяні канікули» у флешмоб. Для участі у цьому конкурсі свій презентаційний відеоролик з створеними прикрасами відправили учні Піддністрянського НВК і зараз в очікуванні  результатів.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь