Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Новини із сесійної зали

Дата: 23.12.2020 15:05
Кількість переглядів: 1745

Фото без опису

22 грудня під головуванням міського голови Олега Коцовського відбулась ІІ сесія VIII скликання Ходорівської міської ради, на якій було розглянуто ряд важливих питань. На сесії були присутні усі 26 депутатів.

Перед сесійним засіданням депутати заслухали інформацію та зауваження мешканців села Жирова щодо розробки «Детального плану території для будівництва сміттєпереробного об’єкта на території Ходорівської міської ради за межами населеного пункту села Жирова. Громадські слухання по даному питанню відбудуться в приміщенні Палацу культури (м. Ходорів, вул. Грушевського, 29) 24 грудня 2020 року о 10:00 год., на якому будуть заслухані всі зауваження та пропозиції.

Депутати затвердили положення про резервний фонд міської ради, який формується для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, заходів із запобігання поширення та ліквідації наслідків інфекційних захворювань під час епідемій у сумі 200 тисяч гривень. Резервний фонд створюється рішенням міської ради, а розподіляється рішенням виконавчого комітету або розпорядженням міського голови.

  • Затвердили положення про громадський бюджет Ходорівської ОТГ, який дає можливість кожному мешканцю громади брати участь у проектах місцевих ініціатив.
  • Внесли зміни до загальної чисельності та структури виконавчих органів Ходорівської міської ради, а саме -  вивели посади діловода (11 шт.одиниць), секретаря керівника, старшого інспектора, головного спеціаліста в апараті управління міської ради, спеціаліста І категорії в юридичному відділі. Та, за рахунок виведених штатних одиниць, створили відділ внутрішньої політики і комунікації з громадою виконавчого комітету міської ради, без статусу юридичної особи. Ввели посаду старшого інспектора у земельному відділі та посаду провідного спеціаліста з питань соціального захисту населення.
  • Внесли зміни до показників міського бюджету на 2020 рік – провели перерозподіл бюджетних асигнувань в межах річних кошторисних призначень, в частині зменшення видатків визначених на оплату комунальних послуг та енергоносіїв в сумі 989 тисяч 383 гривні для КНП «Ходорівська міська лікарня» та спрямували гроші на виплату заробітної плати працівникам КНП «Ходорівська міська лікарня».
  • Затвердили розпорядження міського голови, прийняті у міжсесійний період.
  • Внесли зміни в додаток 1 рішення міської ради №3788 від 16 червня 2020 року «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2021 рік», а саме, додали до переліку будівлі промисловості та склади.
  • Затвердили перелік установ, що фінансуються із бюджету міської ради у 2021 році, а саме, установи села Голешів.

Перед затвердженням бюджету, за яким громада житиме у 2021 році, було розглянуто ряд питань та прийнято відповідні рішення, а саме: депутати затвердили цільові програми, положення про порядок надання матеріальних допомог малозабезпеченим мешканцям громади з «Фонду депутата».

Депутати підтримали рішення про встановлення пільг із сплати земельного податку комунальним підприємствам громади  на 2021 рік в розмірі 90% від суми податкового зобов’язання, а вивільнені кошти направити на укріплення матеріально-технічної бази.

  • Передали кошти у вигляді міжбюджетних трансфертів із бюджету Ходорівської міської ради Бібрській міській раді (852 тисячі на стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання у смт.Нові Стрілища)  та Журавнівській селищній раді  (148 тисяч гривень для КНП «Журавнівська міська лікарня»).
  • Затвердили кошторис видатків на утримання апарату ради і виконавчого комітету на 2021 рік, прогноз бюджету на 2022-2023 роки та бюджет міської ради на 2021, який становить 191 мільйон 2400 гривень.  Доходи загального фонду – 188 мільйонів 943 тисячі 500 гривень, спеціального – 20 мільйонів 589 тисяч гривень.

Депутати затвердили регламент роботи ради, Положення про постійні депутатські комісії та Положення про старосту старостинського округу.  Встановили пільговий розмір орендної плати суб’єктам підприємницької діяльності, які здійснюють харчування учнів навчальних закладів та плату за харчування в закладах дошкільної освіти в сумі 30 гривень для ясельної і 35 для інших груп ( батьківська плата становить 70% від суми, 30% - компенсовує міська рада). Також звільнили від  оплати за харчування дітей пільгових категорій.

Внесено зміни до загальної чисельності і структури відділу культури ( додано бібліотеку та Народний дім села Голешів) .

Затвердили в новій редакції Статут КП «Ходорівське УКГ» у зв’язку із зміною виду діяльності, оскільки КП було балансоутримувачем багатоквартирних будинків, а тепер всі будинки зняті з балансу і комунальне підприємство лише надаватиме послуги з утримання або управління багатоквартирних будинків.

    В блоці земельних питань надали дозволи на розроблення детальних планів територій по вул.Волошина,3, Грушевського,6, ПП «Західний БУГ».  Затвердили технічні документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок комунальної власності на території Піддністрянського старостинського округу та зарезервування ділянок для учасників бойових дій.

    Надали дозволи на розроблення та затвердили проекти землеустрою, акти обстеження та узгодження меж земельної ділянки в селах Отиневичі і Молодинче.  Вилучили земельні ділянки згідно заяв про відмову. Надали дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для обслуговування будівлі магазину в с.Чорний Острів; для обслуговування нежитлової будівлі в с.Дроховичі. Затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування для розміщення, будівництва, експлуатації і обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної теплової енергії в с.Добрівляни.

В різному підтримали рішення про участь у конкурсі мікропроєктів місцевих ініціатив Львівської ОДА та депутатські звернення: Ю.Юревича про звернення до Народного депутата А.Кота, Ю.Яремишина і В.Басараба до Департаменту дорожнього господарства ОДА стосовно врегулювання руху громадського транспорту на маршруті Бориничі – Чорний Острів, Демидів – Молотів.

На сесії виступив волонтер Роман Тітик, який інформував всіх присутніх про проведення акції «Різдвяний кошик для солдата».

На завершення міський голова Олег Коцовський привітав та побажав всім всіх гараздів у Новому році.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень