A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

В селі Жирова відбувся схід села

Дата: 23.12.2020 11:04
Кількість переглядів: 2388

21 грудня в приміщенні Народного дому за ініціативи мешканців  відбувся схід села Жирова, на якому обговорювалося питання щодо  «Детального плану території для будівництва сміттєпереробного об’єкта на території Ходорівської міської ради за межами населеного пункту села Жирова Жидачівського району Львівської області».

Зрозуміло, що будівництво об’єкта, аналогів якого ще немає в Україні, спровокувало неабияке занепокоєння населення. Люди бояться, що сміття возитимуть не лише з громади, а й з цілої області.

Мешканці села чисельно зібрались в Народному домі, однак не для того, щоб почути представника фірми, а щоб висловити свою незгоду стосовно будівництва. В ході зустрічі звучало чимало звинувачень та припущень стосовно можливого будівництва сміттєпереробного об’єкта. Однак, тільки невелика кількість присутніх ставили запитання по суті - про заплановану потужність об’єкта чи фінансуванні будівництва. 

Представник фірми пояснив, що запланована потужність - 100 тисяч тонн на рік, що є найменшою можливою потужністю для заводу такого типу. Фінансування ж здійснюватиметься за рахунок приватних інвестицій, адже вартість проекту становить 600 мільйонів гривень. 

«Те, що ми зараз робимо, це обговорюємо детальний план території, адже територія ще не відведена, щоб розробляти проектну документацію і робити всі дослідження, а це вартує 3,5 мільйони гривень. Це початковий етап, який не передбачає 100% гарантїі, що будівництво буде» - пояснив представник фірми забудовника.

Ще є багато часу до початку ймовірного будівництва. Передбачається повний цикл переробки. Заплановано 10 га тепличного господарства, яке буде використовувати тепло і електроенергію з цього комплексу, сортування відходів, окремий комплекс переробки в гумус листя, трави та іншого. Комплекс розрахований на всі заходи для того, що зменшити кількість відходів, які підлягають захороненню. Сміттєпереробний об’єкт пропонується розмістити на місці колишніх відстійників цукрового заводу. 

Заступник міського голови А. Батирняк пояснила, що громада складається із 44 населених пунктів і проблема із сміттям стоїть дуже гостро, адже в рік тут виробляється 36 тисяч тонн сміття. Сортувальна лінія необхідна для сортування сміття в майбутньому, адже зараз, навіть сортоване сміття йде, здебільшого, на одку купу.

 

На запитання де люди дівають своє сміття, ніхто не зміг відкрито відповісти, хоч це і так зрозуміло. Тим не менше, ніхто із присутніх не висловив жодних пропозицій стосовно можливого вирішення проблеми зі сміттям, тільки критикували і відмовлялись слухати будь-які аргументи.

Повідомлення про проведення громадських слухань було опубліковане 24 листопада на сайті міської ради та газеті «Ходорівщина». Пропозиції (зауваження) подаються протягом 30 календарних днів  з дня оприлюднення проекту детального плану території та Звіту про стратегічну екологічну оцінку за адресою: 81750, Львівська обл., Жидачівський р-н, м. Ходорів, вул. Грушевського, буд. 38, тел.(03239) 53-731, e-mail: arh.khodoriv@ukr.net

Оприлюднення результатів розгляду пропозицій громадськості до проекту містобудівної документації здійснюється у двотижневий строк з дня їх прийняття шляхом опублікування у засобах масової інформації, а також розміщення розробленої містобудівної документації на офіційному веб-сайті замовника.

Громадські слухання відбудуться в приміщенні Палацу культури (м. Ходорів, вул. Грушевського, 29) 24 грудня 2020 року о 10:00 год.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь