A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

В Юшківцях відкрили оновлений народний дім

Дата: 23.10.2020 09:57
Кількість переглядів: 1346

Фото без опису

 Ще зовсім недавно заклад культури в Юшківцях був у плачевному стані. Загальна вартість ремонту склала 500 тисяч гривень, з яких 200 тисяч виділили з обласного бюджету, а 300 тисяч – кошти місцевого бюджету, спонсорські кошти та внесок громади.

 У закладі встановили нові двері, відремонтували стіни та підлогу у фойє та глядацькому залі. Таким чином створили умови для того, щоб місцеві жителі мали змогу  проводити святкові заходи.

 До урочистостей з нагоди відкриття Народного дому місцеві творчі колективи підготували святкову концертну програму. На сцені відремонтованого приміщення виступили народний аматорський колектив «Юшківчанка» (А. Медвідь) та колективи з сусідніх сіл Дев'ятники і Ятвяги.

 З нагоди відкриття народного дому мешканців села Юшківці вітали секретар Ходорівської міської ради М.Гавінська, заступник міського голови О.Мельник, а також голова Жидачівської РДА М.Гучко.

  М.Гавіська зазначила, що село Юшківці унікальне тим, що має один із найстаріших народних аматорських колективів в громаді – фольклорний колектив  «Юшківчанка», єдиний в Україні музей Слави Стецько, а також єдине село, що має власне радіо.

  Керівник відділу культури Х.Добуш відзначила чудовий виступ учасників концерту та їхню неабияку згуртованість.

  Як зазначила староста округу З.Соколик, в Народному домі вперше за багато років відбулось справжнє свято, на яке всі чекали з нетерпінням. «Коли «Юшківчанка» отримала звання «народного» і почала  їздити на концерти не лише в межах району і області, а й в інші міста України, учасники колективу захотіли і до себе кликати гостей на виступи, але через стан будівлі такої можливості не було, - пояснює З.Соколик. – Сільська рада маленька, коштів на ремонт такого великого закладу культури не було. У пріоритетах розвитку округу є достатньо й інших проблем, але коли постало питання, який мікропроєкт писати, свій вибір ми зупинили саме на ремонті Народного дому в Юшківцях. Це стало маленькою цеглинкою в розбудові не лише громади, а й України загалом».

  Мешканці села радіють, що в них є осередок культури, де можна почути українську пісню та гарно провести час. Після урочистого відкриття директор музею Слави Стецько В.Лагоцький провів екскурсію музеєм  та  розповів цікаві факти з життя відомої жінки.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь