A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Ще раз про роль особистості у суспільстві…

Дата: 18.10.2020 19:53
Кількість переглядів: 1021

Фото без опису

У кожної людини є дуже багато життєвих потреб, мрій і планів, але всі вони можуть бути досягнуті лише тоді, коли людина має найцінніше у житті – здоров’я.

У той час, коли у нашій країні є виражена тенденція до нехтування здоров’я українців через недостатнє фінансування системи охорони здоров’я та закриття медичних закладів, то в планах міського голови Олега Коцовського  все навпаки: однозначно і безапеляційно пріоритетне, першочергове, і найважливіше  завдання з перших днів створення громади це – збереження та матеріально-технічне  покращення  Ходорівської міської лікарні.

Рішення голови було підтримано депутатами Ходорівської міської ради і старостами старостинських округів.

Завдання зберегти Ходорівську лікарню було надважким з двох причин.  

По перше, тому, що раніше Ходорівська лікарня фінансувалась вкрай недостатньо. Десятками років не проводились ремонтні роботи у приміщеннях лікарні, не закуплялись медична апаратура та медичний інструментарій, виходило з ладу санітарно-технічне обладнання, водні комунікації між корпусами, протікала покрівля головного корпусу лікарні і відповідно руйнувались приміщення пологового, гінекологічного і приймального відділень, стали не придатними вікна, що особливо проявлялось у зимову пору року, в жалюгідному стані дорожнє покриття території закладу, вийшла з ладу водонапірна вежа, зруйнувалась підлога лабораторії лікарні.

По друге, значно зросли вимоги Міністерства охорони здоров’я України до стану приміщень лікувальних закладів і до забезпечення відділень необхідною медичною, лікувальною і моніторинговою апаратурою для надання медичної допомоги населенню.

Тому під керівництвом міського голови Олега Коцовського, через усвідомлення серйозності та  важливості вирішення проблеми,  депутатами і виконавчим комітетом Ходорівської міської ради  було виділено значні кошти для забезпечення подальшої діяльності Ходорівської міської лікарні відповідно до  вимог Міністерства охорони здоров’я  України.

За цей час в лікарні проведено капітальні ремонти пологового, гінекологічного, терапевтичного, приймального відділень, ендоскопічного, УЗД, рентген – кабінетів, лабораторії, відкрито та капітально відремонтовано відділення анестезіології та інтенсивної терапії (реанімаційне відділення), яке оснащене необхідною згідно вимог медичною апаратурою.

 На сьогоднішній день продовжується капітальний ремонт хірургічного відділення, заасфальтовано територію лікарні, замінено водонапірну вежу та зруйновані корозією водонапірні комунікації на території лікувального закладу, зроблено капітальний ремонт лабораторії, закуплено і працює сучасна рентген установка, ендоскопічне обладнання для обстеження органів шлунково-кишкового тракту і верхніх дихальних шляхів, згідно сучасних санітарно-гігієнічних вимог,  капітально відремонтовано операційні блоки – для невідкладних і планових операцій, які  оснащені сучасною апаратурою, закуплено необхідне моніторингове, лікувальне обладнання у пологове, дитяче та хірургічне відділення.

Завдяки вище вказаному та активній підтримці керівництва громади, нашій установі вдалось виконати вимоги Міністерства охорони здоров’я України, отримати ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики  та укласти договір з Національною службою здоров’я України. Без ліцензії та договору Ходорівська міська лікарня не мала б права на функціонування і мешканці громади вимушені були б їздити за вторинною медичною допомогою за межі громади.

Сподіваюсь, що збережена, відремонтована і оснащена  медичною апаратурою Ходорівська міська лікарня, ще довгий час буде служити людям.

Головні спеціалісти управління охорони здоров’я Львівської обласної держадміністрації, які приїжджали на перевірки у Ходорівську лікарню, були приємно вражені радикальними, позитивними змінами вигляду і оснащенням відділень лікарні  за такий короткий  час і в сучасних умовах.

Принагідно хочу нагадати усім, що лікарі не всесильні і, на жаль, не завжди можуть врятувати життя при важких і запущених захворюваннях, важких травмах, тому нагадую рекомендації вчених: ведіть здоровий спосіб життя, займайтесь спортом, не руйнуйте своє здоров’я алкоголем, нікотином, наркотиками, остерігайтесь травм у побуті і на дорогах, вчасно звертайтесь за медичною допомогою до лікарів, вчіть своїх дітей і внуків вести здоровий спосіб життя і будьте здорові, тому, що зараз поступово наростає ще одна проблема: буде красива лікарня, але в ній не буде кому працювати.

На сьогоднішній  день є недостатньо молодих спеціалістів – медиків на заміну нас. Зараз є вільні незаймані  посади (хірурга, травматолога, невропатолога, двох анестезіологів, рентгенолога, лікарів приймального відділення), тому лікарі вторинної ланки для забезпечення цілодобової медичної допомоги населення працюють понаднормово в умовах хронічної, фізичної та емоційної перевтоми. У зв’язкуз цим, рекомендую жителям Ходорівської ОТГ направляти своїх дітей, онуків на навчання у медичні університети та коледжі.

Від себе особисто та працівників Ходорівської міської лікарні висловлюємо подяку голові Ходорівської  об’єднаної територіальної громади Олегу Теодоровичу Коцовському, старостам, депутатам  та виконавчому комітету за Ваше розуміння справжніх цінностей людського життя, за Ваш величезний внесок у зміцнення здоров’я і збереження життя наших громадян.

Міцного здоров’я  Вам,  подальших успіхів у розбудові нашої громади і покращення якості життя населення.

З повагою,

завідувач хірургічного відділення

 КНП «Ходорівська міська лікарня»

Сахарук Володимир Володимирович

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь