A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

В Бринцях - Церковних  освятили пам'ятний хрест воякам УПА

Дата: 16.10.2020 11:44
Кількість переглядів: 1900

14 жовтня, в День захисника України,  в селі Бринці-Церковні  Вибранівського старостинського округу освятили пам'ятний хрест воякам  Української повстанської армії, які загинули за волю та незалежність України.

Пам'ятний хрест встановили з ініціативи старости Романа Зошія   та особистого сприяння міського голови Олега Коцовського  за кошти Львівської обласної та Ходорівської міської рад.

 В березні 1945 року загін УПА у селі Бринці-Церковіні потрапив у засідку, організовану вибранівським гарнізоном НКВД. Відступаючи до Бринець-Загірних загинуло чотирнадцять повстанців, на місці загибелі яких у 1990-х роках насипано братську могилу. Серед похованих вдалося ідентифікувати одинадцять повстанців: Івана Візного, Петра Візного, Василя Дякуна, Івана Жовніра, Михайла Козачка, Михайла Дякуна, Миколу Левицького, Івана Кучера, Михайла Сисака, Івана Яруша та Григорія Продиуса.

У  заходах взяли участь мешканці сіл - нащадки загиблих героїв з цієї округи, представники влади М. Гавінська, в.о. міського голови, А.Батирняк, заступник міського голови, Р.Зошій, староста, Ю. Яремишин, О.Самборська, В.Басараб, депутати Ходорівської міської ради.

Пам'ятний хрест освятив священник о.Дмитро .

«Цей пам'ятний знак нагадуватиме про ту трагедію, той бій не тільки на словах, а й надписом про те, що це є історія нашої держави. На жаль, вона завжди для нас трагічна, але боротьба продовжується, ще ми маємо подолати свого найзлішого ворога», - зазначив о.Дмитро.

Також всі учасники взяли участь в поминальній панахиді на могилі Михайла Берізки, який загинув в зоні АТО та похований на місцевому цвинтарі в селі Бринці-Церковні.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь