A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Запрошуємо на перегляд фільму «Салат» до Бортник та Дев’ятник

Дата: 08.10.2020 11:16
Кількість переглядів: 1029

 Фільм "Салат" - третій фільм із серії "Їжа та незвичні люди". Серія "Їжа та незвичні люди" це концепція нетривіальної подачі кіно матеріалу, яку вперше використали Сашко та Дарина Балабай (львівські режисери) в своєму фільмі "Борщ" і потім і в фільмі "Вареники". У своїх роботах вони поєднують їжу та висвітлення соціальних проблем, так це психологічно краще працює на підсвідомість глядача і запам’ятовується на рефлекторному рівні, бо їсти – це один з основних рефлексів людини.Документальний фільм "Салат"- це не кулінарний посібник, або частина поширеного нині культу шлунку. Нарізка овочів, яка канвою пронизує стрічку, символізує сегментність суспільства, частина якого складала в свій час основу оборони країни. Додавання, чи нестача певних інгредієнтів відіграє важливу роль. А від властивостей умовного "Салату" залежить його якість та "смакові" відмінності. Насправді це унікальні історії колишніх військових, які повернулись з війни й змушені дивитись на оточуючий світ крізь призму подій фронту. Вони намагаються не відокремитись від громади, і знову навчитись жити повноцінно. Головні герої фільму опиняються у світі, де для них важко знайти порозуміння з оточуючими, де панує байдужість, і зміни, на які всі сподівались, відбуваються дуже повільно. Вони долають депресії, агресію та інші проблеми самостійно, бо в державі практично відсутні механізми психологічної реабілітації тих, хто вижив і повернувся. Проте, кожна історія у фільмі позитивна, кожен з героїв розробив для себе певну стратегію адаптації до реального життя і дає з екрану дієві поради тим, хто цього потребує. Відвертість, оптимізм і доброта тих людей вражає й змушує пересічну людину замислитись, що не все так погано в нашому світі - Українському світі.

 Навесні 2020 року фільм став призером 53-го щорічного міжнародного кінофестивалю в Х'юстоні, США. (матеріали з інтерв'ю "Галнет")

 В нашій громаді відбудеться показ цієї стрічки 11 жовтня (неділя) о 14.00 год. в Народному домі с. Бортники та о 17.00 год. в Народному домі с. Дев'ятники.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь