A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Круглий стіл на тему «Взаємодія влади та громади в Ходорівській ОТГ (об’єднаній територіальній громаді)»

Дата: 05.07.2017 16:34
Кількість переглядів: 1076

Результат пошуку зображень за запитом "круглий стіл"

30 червня 2017 року в м. Ходорів відбувся круглий стіл на тему «Взаємодія влади та громади в Ходорівській ОТГ (об’єднаній територіальній громаді)», який проведено в межах спільної реалізації  Центром інформаційного консалтингу та Центром політико-правових реформ проекту «Посилення спроможності організацій громадянського суспільства у регіонах України впливати на органи держаної влади та місцевого самоврядування з метою прискорення реформ», який фінансується програмою МАТРА посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Учасниками круглого столу були представники органів місцевого самоврядування та громадськості Ходорівської ОТГ, а також експерти проекту.

З вступним словом виступали секретар Ходорівської міської  Ради Марія Гавінська, яка привітала учасників та коротко окреслила співпрацю з громадою в межах ОТГ, та керівник проекту Христина Тибінка, коротко представивши проект.

Під час заходу було презентовано результати проведеного дослідження сфер самоорганізації мешканців, а також надання адміністративних послуг в громаді.

За результатами проведеного опитування представниками громадськості та представниками місцевого самоврядування визначено активність громади в ОТГ як середню (більше 40% відповідей респондентів), а основними причинами чому не високий рівень активності - визначено низьку правову свідомість населення, пасивність та байдужість мешканців.

Діяльність органів місцевого самоврядування громадськість визначила як «Активна співпраця та робота на благо громади» (більше 50% відповідей), а громаду характеризують твердженням «Незадоволені всім, що робиться, проте не бажають самі щось робити» (44%). Респондентами було висловлено побажання тіснішої співпраці громадських активістів із владою та громадою, активнішого залучення молоді до органів місцевого самоврядування та спільно працювати на загальне благо.

Після презентації проведеного дослідження учасники обговорили його результати, а також спільно визначили шляхи покращення співпраці та активізації громади, активну участь в обговоренні взяли представники  ГО «Центр громадських ініціатив Ходорівщини» , ОСББ «Енергетик 750» та  «Залізничне-Троянда».

Щодо моніторингу надання адміністративних послуг та діяльності Центру надання адміністративних послуг Ходорівської об’єднаної територіальної громади, то ЦНАП отримав загальну оцінку 200 балів з 300 можливих, що в основному пов’язане з тимчасовим перебуванням у не пристосованому для ЦНАП приміщенні згідно вимог Закону України «Про адміністративні послуги», поки у приміщенні ЦНАП ведуться ремонтні роботи. Всі проблемні питання було обговорено експертами проекту та Тарасом Волошином, начальником ЦНАП Ходорівської ОТГ. Загалом ЦНАП отримав оцінку «добре».

На завершення учасниками обговорено та підсумовано загальні результати круглого столу, а також визначено пріоритетні теми для тренінгу, що буде проведений в експертами проекту в м. Ходорів 20 липня 2017 року і буде присвячений таким темам:

  1. Створення та діяльність ОСББ;
  2. Створення та діяльність органів самоорганізації населення;
  3. Створення та діяльність громадських організацій, їх фінансова підтримка;
  4. Діяльність Громадських рад;
  5. Громадські слухання та громадські обговорення;
  6. Покращення якості адміністративних послуг.

До участі у тренінгу запрошуються усі бажаючі.

Про час проведення тренінгу буде повідомлено додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь