A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Спомин про Катерину Валевську, її велику українську ходу та акцію в Ходорові

Дата: 02.07.2020 00:45
Кількість переглядів: 839

Фото без описуФото без опису

Цими днями минуло 2 роки, як в Знам’янці Кіровоградської області померла Катерина Валевська, яку знала вся Україна завдяки її  акції “Велика українська хода”. Під час ходи вона здолала тисячі кілометрів та побувала у всіх великих містах і в багатьох невеликих містечках країни, в тому числі і в Ходорові.

5 жовтня 2016 року  її акція відбулася  в парку біля пам’ятника Т.Г.Шевченку.

 Катерина Валевська - волонтерка батальйону Айдар, письменниця, активна учасниця подій на Майдані. Ця жінка подолала  тисячі кілометрів з нульовим бюджетом і завітала до Ходорівської міської ради, де її ідея була всебічно підтримана і надана максимальна допомога по проведенню акції.

 Маючи тоді можливість  поспілкуватися із організаторкою ходи,  яка заради миру та перемоги від міста до міста несла дух патріотизму згадуються її слова, що крім війни найбільша біда, з якою доводиться зустрічатися – це людська байдужість.

В розмові Катерина Валевська  відмітила: «Їду по Україні, збираю добрі думки. Бо думка у людини – це найважливіше.   Мета ходи -  вшанування пам`яті жертв Революції гідності та АТО, пронесення через всю Україну духу патріотизму. Спочатку була мета зібрати 100 прапорів  і я 120 днів без зупинки йшла Україною, це був мій крик душі…Мені скрізь допомагали люди  і яка би я не була втомлена, мене нічого не зупинить, і я далі і далі подорожую Україною, вшановую пам'ять Героїв України, єднаю українців і збираю найсильніші думки патріотів-українців, які ви пишете на прапорах своїх міст. Рухатися вперед надихає щоденне знайомство з новими людьми». Незважаючи на такий режим, вона активно вела блог в соцмережах, збирала для майбутнього музею, крім прапорів, різні речі, які їй приносили рідні загиблих Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, а також писала книгу.

Загалом, починаючи з 14 вересня 2014 року, було зібрано 237 прапорів з усієї України та інших країн світу (США, Великобританії, Іспанії, Німечини), підписаних місцевими жителями. Серед них є українські прапори подаровані в Севастополі, Донецьку, Луганську. Прапори дарували блокпости, кіборги та місцева влада.

Під небом України  був підписаний прапор від Ходорівської громади та прапор від Ходорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.РоманаТочина, які  стали  238 та 239, де всі бажаючі могли написати важливі слова  та вшанувати пам’ять героїв Небесної Сотні.

За задумом Катерини всі прапори планувалося  підняти  на найвищу точку України - Говерлу, щоб вище до неба, до Бога донести думки українців, попросити пробачення за всі гріхи та провини, попросити у Бога прозріння всім байдужим, попросити мудрих і розумних правителів для України, попросити терпіння і сили українським захисникам, попросити у Батька Небесного для України Миру і Перемоги.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь