A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Олег Паска, директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА, побував в Ходорівській ОТГ з робочим візитом

Дата: 08.05.2020 11:53
Кількість переглядів: 761

Фото без опису

  7 травня в опорному закладі  загальної середньої освіти №1 м. Ходорова відбулася робоча  зустріч директора департаменту освіти і науки ЛОДА Олега Паски з радою директорів та представниками влади Ходорівської ОТГ.

 Керівник відділу освіти, молоді та спорту  Наталія Калинець зробила презентацію щодо стану розвитку освіти в громаді, в тому числі інформувала про  мережу закладів освіти громади, про матеріально-технічну базу, ознайомила з досягненнями учнів та вчителів за 2019 рік як в навчанні, так і в спорті.

 Директорів шкіл громади хвилювали питання переведення на контракт вчителів пенсійного віку, збереження малокомплектних сільських шкіл, патріотичного виховання учнів та матеріального забезпечення закладів освіти.

 Олег Паска висловив свою думку стосовно реформ в освіті через впровадження Закону України «Про повну загальну середню освіту»,  повідомив, що з метою надання експертних пропозицій, залучення громадськості до обговорення важливих проектів документів, впровадження інновацій в освітній процес при Департаменті освіти і науки творена експертна рада з питань Стратегії розвитку освіти Львівщини. Вчителі зможуть висловлювати свої побажання  і зауваження по підручниках і програмах, а експертна рада працюватиме, щоб вони були почутими. О. Паску також цікавила думка вчителів стосовно наказу про заборону мобільних телефонів  в навчальних закладах, над яким зараз працюють в департаменті.

 Секретар Ходорівської міської ради Марія Гавінська інформувала про те, що проблеми, з якими стикається освітянська мережа найбільшої громади в області, вдається вирішувати завдяки  доброї співпраці між депутатами міської ради, профільною освітянською депутатською комісією та старостами старостинських округів, адже в роботі часто доводиться приймати складні рішення, а людям важко пояснити тонкощі спів фінансування чималих сум з міського бюджету на галузь освіти.

  Заступник міського голови Ольга Мельник висловила прохання сприяти просуванню законодавчих ініціатив щодо виділення хоча б часткової субвенції на педагогічних працівників закладів позашкільної і дошкільної освіти, адже зараз їх фінансування проводиться виключно з міського бюджету.

  Міський голова Олег Коцовський загострив увагу на  важливості вирішення питання щодо ремонту першої школи, яка побудована ще в 1925 році та висловив сподівання, що вдасться провести всі заплановані на цей рік роботи. А також подякував поважному гостю, який перебуваючи на новій посаді, відвідав Ходорівську  громаду однією з перших, побажав успіхів в роботі та плідної всім співпраці



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь