A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

В Ходорові відбувся Міжобласний шаховий турнір

Дата: 06.03.2020 21:47
Кількість переглядів: 743

Першого березня в Ходорові відбувся традиційний VI Міжобласний шаховий турнір, присвячений вшануванню пам’яті Героя України Романа Точина і Героїі Небесної Сотні. Турнір проходив у приміщенні ЗЗСО І-ІІІ ст.. №3, ім.Р. Точина.

На турнір прибули шахісти – любителі Бучацького, Козівського і Зборівського районів Тернопільської області, Рогатинського району Ів.-Франківської області, Нового Роздолу, Ходорова, Жидачева, Гніздичева, Нових Стрілищ, Кнісела, Лучан, Вовчатич, Монастирця та Любші Жидачівського району. На відкритті турніру була присутня дружина Романа Точина Ліля.

Спочатку присутні біля меморіальної дошки вшанували пам'ять Р.Точина і Небесної Сотні хвилиною мовчання і зробили пам’ятну світлину. Потім біля шкільної каплички і кутка слави Героїв Майдану взяли участь у поминальній панахиді за всіх, хто боровся і пожертвував своїм життям за волю і краще майбутнє України. Також була виголошена коротка промова про трагічну сторінку нашої історії.

Сам турнір проводився по швейцарській системі за правилами швидких шахів – 9 турів з контролем часу 15 хвилин на партію кожному учасникові. Пари суперників для першого і всіх наступних турів визначав головний суддя турніру Іван Березовський, за допомогою комп’ютерної програми.

Напружена боротьба за шаховими дошками точилася більше чотирьох годин, і тільки після 9-го туру стали відомі імена призерів турніру і подальші місця в турнірній таблиці всіх інших учасників.

Перше місце, набравши 7 очок з 9 можливих зайняв В.Леськов з Бучача, який був нагороджений пам’ятним кубком і грамотою Ходорівської міської ради. Друге і третє місця, набравши по 6,5 очок поділили між собою юні шахісти з Рогатина В. Челядин і В.Савка, яким також були вручені відповідні грамоти.

Кращими серед шахістів Ходорова були Ю.Лешко, який зайняв четверте місце, набравши 6 очок і Д.Ратич, який посів 12 місце з 5,5 очками.

Варто відзначити успішну гру М.Федоришина з Кнісела, який, набравши 6 очок поділив загальне четверте-шосте місце і показав кращий результат серед ветеранів віком понад 60 років. Кращим серед ветеранів віком понад 70 років став В.Ковтало з Ходорова. Грамотою за кращий результат у зустрічах з призерами був нагороджений І.Пиріг з Гніздичева.

Грамоту, як найстаршому учаснику турніру було вручено О.Турчину з Нових Стрілищ, якому уже виповнилось 86 років.

Крім того всі учасники отримали грошові винагороди відповідно до зайнятих місць.

На завершення учасники турніру відзначили добрі умови і належну організацію і висловили вдячність Ходорівській міській раді, відділу освіти, молоді та спорту і дирекції школи за сприяння, матеріальну допомогу, а також приватному підприємцю П.Юськіву за спонсорську допомогу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь