A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

У Львові навчали навиків з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Дата: 03.03.2020 14:28
Кількість переглядів: 736

Фото без опису

 28 лютого у Львові на стадіоні «Арена-Львів»  відбулися  підсумкові комплексні навчання  з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. 

 Навчання відбулися під керівництвом голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького за участі представників районних державних адміністрацій та відповідальних за цивільний захист у регіонах. Від Ходорівської ОТГ участь в навчаннях взяв спеціаліст з надзвичайних ситуацій Олег Сорока.

 Рятувальні підрозділи управління ДСНС України у Львівській області та інші структури продемонстрували свої практичні навики. До участі у навчаннях були залучені  пожежно-рятувальні підрозділи ГУ ДСНС України у Львівській області та КЗ ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги медицини катастроф». Загалом до проведення навчань залучили 70 фахівців із різних служб та 17 одиниць техніки.

 Навчання відбулися у три етапи.

 Перший з них передбачав ліквідацію розливу небезпечної хімічної речовини та проведення деконтамінації особового складу та постраждалих. Відповідно до легенди, під час перевезення небезпечного вантажу, а саме, ємкостей з аміаком, відбулась розгерметизація однієї з ємкостей. Під час перевірки експедитором ситуації, він знепритомнів, водій, який залишався в кабіні знаходився в притомності. Перед рятувальниками стояла задача винести потерпілих із небезпечної зони, закрити витік аміаку та визначити небезпечно граничну концентрацію хімічних речовин в повітрі. Поставлені задачі були успішно виконані, постраждалих передали медикам для надання подальшої допомоги.

 Під час другого етапу, рятувальники провели аварійно-рятувальні роботи під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди.

 Відповідно до легенди, внаслідок ДТП 2 водії було затиснено конструкціями автомобілів. З одного із понівечених авто, рятувальники за допомогою гідравлічного обладнання деблокували травмованого водія та передати працівникам швидкої медичної допомоги. У іншій, аби вивільнити чоловіка, за допомогою спеціального обладнання довелось зрізати дах авто.

 Завершальний етап навчань, полягав у гасіння умовної пожежі та рятуванні потерпілих на об’єкті з масовим перебуванням людей. Відповідно до легенди до оперативно координаційного центру звернувся охоронець «Арена Львів» з повідомленням про те, що з невідомих причин відбувся обвал будівельних конструкцій на стадіоні, що в свою чергу спричинило пожежу, шляхи евакуації з променади є заблоковані. На момент обвалу відбувалась конференція, в якій приймали участі 500 учасників. За інформаціє є потерпілі.

 Для рятування потерпілих з під трибунного простору та з променади рятувальники задіяли автодрабини та колінчастий автопідйомник. Також як навчально-тренувальний елемент показано рятування по косонатягнутій мотузці, в даному випадку з даху стадіону.

 По завершенню навчань відбулося підведення підсумків за результатами навчального збору та визначення завдань на наступний рік.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь