A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Ходорівська лікарня подала до Національної Служби здоровя заявки на шість пакетів безкоштовних послуг

Дата: 28.02.2020 11:17
Кількість переглядів: 966

 

Як вже відомо з 1 квітня в Україні стартує другий етап медичної реформи, який торкнеться лікарень, що надають спеціалізовану  і високоспеціалізовану медичну допомогу. Лікарні вже не будуть отримувати субвенцію з держбюджету, а НСЗУ закуповуватиме у них медичні послуги і платитиме за них гроші. Аби отримувати гроші за надання медичних послуг лікарні повинні укласти з НСЗУ відповідні угоди.

 На початку лютого НСЗУ оголосила старт прийому пропозицій від лікарень «вторинки» і «третинки» на надання медичних послуг, який триватиме до 28 лютого. Станом на 18 лютого 1077 спеціалізованих медзакладів України подали до НСЗУ понад 5000 пропозицій.

Загалом є 26 пакетів медичних послуг. Кожна лікарня обирає ті пакети, медичні послуги яких вона зможе надати. Медпослуги, які передбачені програмою медичних гарантій, надаватимуться безкоштовно, за умови, якщо пацієнт матиме скерування від сімейного лікаря. Тому ті, хто ще не обрав сімейного лікаря, повинні зробити це до 1 квітня. Адже якщо людина прийдете на прийом до спеціаліста без скерування, то за медпослугу платитиме з власної кишені.

 Безкоштовно і без скерування можна буде звертатися лише до акушера-гінеколога, стоматолога, педіатра, психіатра та нарколога. Також безкоштовною буде екстрена медична допомога.

Ходорівська міська лікарня подала в НСЗУ заявки на шість пакетів медичних послуг, які будуть надаватись безкоштовно. Серед них амбулаторний пакет, езофагогастродуаденоскопія (з ендоскопічною маніпуляцією), колоноскопія (з ендоскопічною маніпуляцією), пологовий пакет, стаціонарна допомога дорослим і дітям без хірургічного втручання, хірургічна допомога дорослим і дітям. Кожна подана пропозиція обробляється спеціалістами НСЗУ, і в разі наявності зауважень повертається на доопрацювання. Якщо пропозицію подано без помилок, то вона переходить в статус «Очікує проєкт договору». 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь