A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

На практикумі у Львові обговорили законодавчі зміни у сфері житлово-комунальних послуг

Дата: 20.02.2020 10:44
Кількість переглядів: 881

 19 лютого у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум зі застосування законодавства на тему «Законодавчі зміни у сфері житлово-комунального господарства та їх практичне застосування». Участь у практикумі взяли міські голови, заступники міських голів, фахівці міських рад з питань ЖКГ.

 Від Ходорівської міської ради участь у практикумі взяли заступник міського голови Анастасія Петрівна та  керівник комунального підприємства «ХУКГ» Ганна Кравчук. Модератор – Володимир Бригілевич.

 У ході практикуму передусім проаналізували закон «Про житлово-комунальні послуги». Зокрема, Володимир Бригілевич розповів про те, хто може бути управителем багатоквартирного будинку та які послуги він повинен надавати, як обрати управителя, взаємодію управителя та ОСББ. Також у рамках практикуму модератор проаналізував, що таке житлово-комунальна послуга та як вона поділяється на власне житлову послугу та управління будинком. За його словами, є два типи управляючих компаній: управляюча компанія, яка послуги наймає по аутсорсингу, і компанія з інтегрованими послугами, яка надає послуги самостійно. І обидві можуть утворюватися в Україні.

 Володимир Бригілевич ознайомив присутніх зі зразками документів щодо обрання управителя та співпраці з ним – від часу створення ініціативної групи зі скликання зборів співвласників багатоквартирних будинків і до типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком.

 Також у ході практикуму було обговорено багато практичних питань, з якими стикаються міські ради чи ради громад у сфері житлово-комунальних послуг та запропоновано шляхи вирішення багатьох із них.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь