A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

В Ходорові Народний Герой України Тимур Баротов презентував  фільм про Крути

Дата: 31.01.2020 14:41
Кількість переглядів: 848

Фото без опису

В рамках  відзначення Дня памяті Героїв Крут Ходорівська міська бібліотека підготувала військово-патріотичний захід «Герої Крут. Від УНР до сьогодення». В міському Палаці культури відбулася пізнавально-патріотична зустріч жителів  громади з Народним Героєм України, українським військовиком, морським офіцером,громадським діячем, журналістом,актором та режисером Тимуром Баротовим. Він презентував фільм про героїв Крут «Бій відлунав», автором та режисером якого є він. Тимур  пішов добровольцем на фронт, де пройшов шлях від рядового бійця до керівника штабу добровольчого батальйону «Айдар». Має багато нагород, остання з яких – орден Богдана Хмельницького.

    Тимур Баротов пролив світло на багато подій, які відбувались і відбуваються в Україні. Він пояснив, що всі присутні у залі є волонтерами, адже у свій спосіб допомагають армії: «Діти надсилають малюнки, вишивки, батьки здають гроші. Кожен робить свій внесок у майбутню перемогу» - сказав Т.Баротов. У Ходорові є чимало активних волонтерів. Багато років невтомно «волонтерить» Ольга Єфремова. За її поданням вручили відзнаки тим, хто допомагав і продовжує допомагати армії. Т. Баротов вручив медалі за благодійну діяльність О.Ревер, М.Богачевській, М.Кос, та відзнаку Ходорівській школі №1.

   З цікавістю присутні розглядали представлені зразки військової форми різних років, серед яких одяг «чорних запорожців», Січових стрільців, матросів лінкору Чорноморського флоту «Воля», УПА.

    «Бій відлунав» -  перший фільм про Крути, знятий в Україні в 2008 році. З нього присутні дізналися, що тогочасна українська влада розпустила своє військо й залишила державу беззахисною перед ворогом, а події під Крутами й подальша окупація України стали вже наслідком жахливих помилок політиків. Фільм було знято за матеріалами реконструкції бою, тож усім, а особливо школярам,  було цікаво побачити, як хлопці 17-18 років сміливо захищали Київ від армії Муравйова, що переважала в кількості  у понад десять разів.

Після закінчення заходу  школярі (ЗЗСО І-ІІІст. №3 імені Героя України Романа Точина та Опорного ЗЗСО І-ІІІст. №1) мали чудову нагоду одягнути та продемонструвати українську військову форму епохи становлення Української Державності.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь