A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами

Дата: 29.01.2020 09:48
Кількість переглядів: 1220

Фото без опису

 Впродовж січня 2020 року фахівці Управління Держпраці спільно з органами місцевого самоврядування, Державної податкової служби, Пенсійного фонду, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також місцевих державних адміністрацій проводять  інформаційні заходи із суб’єктами господарювання щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. За допомогою різних форм комунікації, як масових публічних, так і безпосередніх візитів за місцем здійснення господарської діяльності, заплановано охопити максимальну кількість роботодавців та працівників.

 Згідно доручення прем’єр-міністра України Олексія Гончарука від 22.01.2020р. №2313/0/1-20 про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами робота із виявлення нелегальних працівників складатиметься із 3-х етапів:

  • інформаційної кампанії;
  • підготовчої роботи до проведення інспекційної кампанії;
  • інспекційної кампанії.

 Під час таких заходів роботодавцям розповідатимуть про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

  Заходи проводитимуться для підвищення відповідальності роботодавців під час виконання законодавства про працю та виявлення тих, які використовують неоформлену найману працю.

  Суб’єкти господарювання після таких роз’яснювальних візитів матимуть змогу добровільно оформити всіх працівників відповідно до чинного законодавства.

 Нагадуємо, що відповідно до норм трудового законодавства працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення органу фіскальної служби. Оформлюючи нового працівника на роботу, суб’єкту господарювання необхідно: укласти в письмовій формі трудовий договір, оформити наказ про прийняття на роботу, повідомити орган ДФС про прийняття працівника на роботу.

 Інформаційна кампанія триватиме до 01.02.2020 року, а з 1 лютого розпочнеться інспекційна кампанія Держпраці за результатами якої порушників притягуватимуть до відповідальності. Зокрема, за кожного неоформленого працівника законом передбачена штрафна санкція у розмірі 30-ти мінімальних заробітних плат, яка з 01.01.2020 року становить 141 690,0  гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь