A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

«Президент не може відстороняти від роботи обраних людьми голів!».Голова Ходорівської ОТГ Олег Коцовський закликав депутатів ВРУ не підтримувати такий проект змін до Конституції

Дата: 13.01.2020 10:37
Кількість переглядів: 2593

Фото без опису

 

 Верховна Рада не повинна приймати зміни до Конституції щодо децентралізації, подані президентом Володимиром Зеленським. Адже вони суперечать Хартії місцевого самоврядування і знищать автономію цього самоврядування.

 Про це заявив голова найбільшої на Львівщині Ходорівської об’єднаної територіальної громади Олег Коцовський, повідомляє Офіс реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України.

 «У змінах до Конституції, які президент вніс у парламент, є багато негативних моментів. Наприклад, призначений президентом префект може зупиняти рішення органів місцевого самоврядування, а президент наділив себе правом зняти голову органу місцевого самоврядування. Цього голову обирають люди, а президент хоче мати повноваження його знімати. Так бути не повинно, адже це суперечить Європейській хартії місцевого самоврядування. Якщо такі зміни Верховною Радою будуть прийняті, то це покладе край місцевому самоврядуванню. Я закликаю депутатів не підтримувати такий проєкт змін до Конституції», – зазначив Олег Коцовський.    

 Нагадаємо, Асоціація міст України закликала голову Верховної Ради Дмитра Разумкова, керівників комітетів, депутатських груп і фракцій не підтримувати президентський проєкт змін до Конституції щодо децентралізації. АМУ вважає, що у порівнянні із чинною Конституцією України проєкт передбачає звуження статусу органів місцевого самоврядування та містить ознаки централізації влади, надмірно розширює  контрольні повноваження держави в особі префектів та Президента України.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь