A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Відлуння свят: нашою громадою крокував святий Миколай і запалали новорічні ялинки!

Дата: 25.12.2019 22:27
Кількість переглядів: 1322

Дуже багато святкових заходів протягом тижня відбулося в населених пунктах нашої громади. Це не дивно, адже день, коли до кожного в гості приходить Святий Миколай люблять всі.

Незвичний і надзвичайно приємний подарунок до Дня святого Миколая подарували вихованці Центру дитячої та юнацької творчості міста Ходорова. 18 грудня в Палаці культури міста вони представили святкову виставу «Пан Коцький». Це сучасна імпровізація відомої усім казки - вистава казково-сімейного і комедійного жанру – нова авторська постановка. Сценарій казки добре продуманий, тому ідея вистави доносилась до глядачів легко та зрозуміло. Маленькі глядачі оплесками зустрічали талановитих акторів і співаків та найбільше чекали на появу Святого Миколая, який подарував дітлахам віру у диво і пообіцяв через рік знову прийти на землю, щоб перевірити, чи були вони чемними, чи слухали батьків і старанно вчилися.Дійство завершилося,а діти ще довго розповідали Миколаю  вірші та отримували довгоочікувані подарунки.

День Святого Миколая у Ходорівській об’єднаній територіальній громаді пройшов під яскравим і добрим знаком уваги до дитини.Цього року Миколай в Ходорові був особливо щедрим і ні про кого не забув. Він завітав до школярів початкової ланки та вихованців дитячих садочків з подарунками від народного депутата А.Кота. В Ходорівській  міській бібліотеці відбувся соціально-культурний захід для сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Разом із Святим Миколаєм діти брали активну участь у різноманітних конкурсах, майстер-класах та загадках. Наприкінці заходу 46 дітей отримали солодкі подарунки, з них 32 дітей шкільного віку отримали канцелярські товари,які закупили за кошти міської ради. Батьки порадувалися продуктовими наборами та засобами гігієни від ТОВ «Дунапак Украна».

Також Миколай відвідав з подарунками пацієнтів, які знаходились на лікуванні в стаціонарних відділеннях Ходорівської міської лікарні.

В церкві св.Косми та Дам*яна відбулася спільна молитва за здоров'я   діточок з особливими потребами, які були присутні разом з батьками і отримали в подарунок сувеніри ангелів-охоронців  та солодкі подарунки.

Святкові заходи до Дня Миколая відбулися у багатьох населених пунктах нашої громади.

Також в день Святого Миколая у центрі Ходорова урочисто відкрили головну ялинку, яка є для всіх символом початку циклу новорічних свят. За хорошим звичаєм українського народу свято розпочалось спільною молитвою, яку очолили священики: о.М.Прунак, о.Т.Гриців, о.А.Чмир.

Міський голова О.Коцовський привітав усіх присутніх з наступаючим Новим роком та Різдвяними святами. Він наголосив, що цього року нам є чим пишатись, адже отримали дві великі європейські відзнаки: церква Володимира і Ольги стала переможцем міжнародного конкурсу будівництва та архітектури, а учень Ходорівської школи мистецтв Богдан Бабій отримав перше місце на міжнародному конкурсі баяністів та акордеоністів. Подякував керівництву і дітям школи №1 за підготовку заходу та звернувся до усіх з проханням шанувати і берегти те, що ми маємо, не нищити ялинку, щоб вона милувала око усім нам аж до завершення свят. Веселі пісні, запальні танці подарували чудовий настрій присутнім, які так чисельно зібрались біля головної красуні міста.

Цього року вперше також запалала ялинка в центрі села Грусятичі. Громада чисельно зібралася на таке дійство, адже в цей день в селі відзначали Храмовий празник. Перлинкою свята стало те, що прикрашена  ялинка іграшками ручної роботи, які виготовили учні школи та вихованці дитячого садочка і особисто своїми виробами прикрасили новорічну красуню.

Оригінально святкували день Святого Миколая в Центрі надання адміністративних послуг. Робочі будні виглядали по святковому, адже в цей день в колективі було на одного "працівника" більше! Тут Святий Миколай зустрічав і пригощав солодощами всіх відвідувачів ЦНАП.

Не зважаючи на теплу і зовсім не зимову погоду, настрій у всіх святковий! Адже до всіх завітав Святий Миколай, а у багатьох запалала  новорічна ялинка!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь