A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Створення молочного кооперативу. Бізнес на селі?

Дата: 03.12.2019 11:02
Кількість переглядів: 889

Фото без описуЦя тема і відповідь на дане  питання були ключовими на навчальному  семінарі  в Ходорівській ОТГ, який модерували представники Львівського офісу центру розвитку місцевого самоврядування Зеновій Сірик та Андрій Гнида.

В семінарі  взяли участь секретар ради Марія Гавінська, заступник міського голови Ярослав Костур та старости старостинських округів.

Мова йшла про вигідний збут молока в умовах створення молочного кооперативу на селі. Людей в селі завжди годувала їх праця, багато років традиційним джерелом прибутку є корова. Об'єднання дрібних сільгоспвиробників в кооперативи дає можливість на засадах співпраці, взаємодопомоги, організації ефективного збуту виробленої продукції, збільшувати виробництво якісної молочної продукції  та отримувати вищий прибуток від її реалізації.

«Маючи в селі 10-20 мешканців, які мають по декілька корів,  старт-кошти, можна працювати над створенням молочного кооперативу», - каже З.Сірик. За його словами, оснащується спеціальний загін, де всі тварини пасуться, автоматична система напування корів, автоматизоване доїння, гумові килимки для комфорту тварин, холодильники, що дозволяє зберігати молоко при низькій температурі. За молоко заплатить той чи інший завод, який  захоче використовувати його для виготовлення своєї молочної продукції. Для людей це ефективне використання молока і відчутний  дохід.

На словах важко уявити, як це працює. Тому на завершення семінару було прийнято рішення про організацію робочої поїздки до Заболотівецької ОТГ, де є такий кооператив, який успішно функціонує і дає хороші результати. Саме тоді можна буде довідатись на практиці, як працює молочний кооператив та які шанси у старостинських округів нашої громади створити аналогічні кооперативи  на своїх територіях.

           

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь