A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Мешканці села Дев'ятники побували в Прилбичах на заході по відзначенні 150 річниці від дня народження Климентія Шептицького

Дата: 22.11.2019 08:33
Кількість переглядів: 876

Фото без опису

 Парафіяни с.Дев'ятники та с. Ятвяги разом з о. Андрієм Барабашем побували у родинному селі блаженного Климентія Шептицького у Прилбичах, де відзначили 150 річницю від дня його народження. У спільних святкуваннях взяли участь Преосвященний Владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ, єрм. Юстин Бойко, синкел в справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ, мешканці та гості села.

 о. Юстин Бойко звернувся до усіх присутніх з проханням пам’ятати і шанувати свого земляка, а також розповідати і поширювати інформацію про святих сучасності усіма можливими способами і інструментами, щоб люди, які не знають що таке Прилбичі, думали, що то величне місто.  Загалом, о. Юстин зазначив, що життя о. Климентія поділяється на дві частини: дитячий та світський період і священничий та монаший, який завершився мученицькою смертю. Саме за таким принципом є поділена банерна виставка.

 Банерна експозиція  ”о. КЛИМЕНТІЙ ШЕПТИЦЬКИЙ — АРИСТОКРАТ ДУХУ” –  це 10 банерів, на яких суцільною ниткою у хронологічній послідовності розкриваються основні моменти й етапи життя старця: від народження до моменту проголошення його блаженним священномучеником. А саме дитинство та шкільні роки, студії у провідних європейських університетах, суспільно-політична діяльність,період священства та монашества, ігуменство у Святоуспенській Унівській Лаврі, діяльність у період суспільно-політичних трансформацій, арешт та ув’язнення, проголошення блаженним священномучеником.

 Довідка: КЛИМЕНТІЙ ШЕПТИЦЬКИЙ — Блаженний Католицької Церкви, церковний діяч і архімандрит монахів Студійського уставу, брат Слуги Божого митрополита Андрея Шептицького. Був послом до Галицького сейму та Віденського парламенту, заступником голови Господарського Товариства. Саме 2019 р. був вперше на державному і церковному рівні проголошений роком Климентія Шептицького.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь